MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Πυρκαγιά στα κατεχόμενα. Συνδράμει η Κυπριακή Δημοκρατία

Advertisement

Sponsored by exness

Πυρκαγιά στο κατεχόμενο χωριό Καλυβάκια στην περιοχή της Κυθρέας – Ζητήθηκε βοήθεια από την Κυπριακή Δημοκρατία σύμφωνα με τον Κουντρέτ Οζερσάι – Τρία εναέρια μέσα από την Κυπριακή Δημοκρατία – Ανταποκρίθηκε θετικά και έδωσε σχετικές οδηγίες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Πυρκαγιά ξέσπασε κοντά στο κατεχόμενο χωριό Καλυβάκια στην περιοχή της Κυθρέας.

Advertisement

Σύμφωνα με τον «υπουργό εξωτερικών» των κατεχομένων,  Κουντρέτ Οζερσάι, ζητήθηκε η βοήθεια της Κυπριακής Δημοκρατίας μέσω του καναλιού επικοινωνίας των Ηνωμένων Εθνών.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς θα επιχειρήσουν τρία εναέρια μέσα από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Σύμφωνα με τ/κ ΜΜΕ, η φωτιά ξέσπασε από άγνωστα αίτια και μαίνεται ακόμα, ενώ υπάρχουν στην περιοχή πυρομαχικά που δεν έχουν εκραγεί καθώς και δασική έκταση.

Ανταποκρίθηκε θετικά και έδωσε σχετικές οδηγίες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης έλαβε σήμερα το απόγευμα τηλεφώνημα από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Μουσταφά Ακκιντζί, ο οποίος ζήτησε τη συνδρομή της Κυβέρνησης για την αποστολή πυροσβεστικών πτητικών μέσων για την κατάσβεση μεγάλης πυρκαγιάς η οποία ξέσπασε στην επαρχία Κερύνειας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανταποκρίθηκε θετικά και έδωσε σχετικές οδηγίες.

Ήδη επιχειρούν στις κατεχόμενες περιοχές τα τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη του Τμήματος Δασών, ενώ βρίσκεται εν πτήσει για να συμμετάσχει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, ελικόπτερο της Αστυνομίας.

Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έθεσε στη διάθεση των Τουρκοκυπρίων συμπατριωτών μας, τρία πυροσβεστικά οχήματα τα οποία θα επιχειρήσουν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εφόσον χρειαστεί.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network