MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΠτΒ: Απαιτείται σύνεση, προγραμματισμός και σωστή στρατηγική στο Κυπριακό

Advertisement

Sponsored by exness

Η Κυπριακή Δημοκρατία επιδίδεται σε ένα δύσκολο, πολυετή, πολιτικό αγώνα, ο οποίος απαιτεί σύνεση, προγραμματισμό και σωστή στρατηγική, ανέφερε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης προσθέτοντας ότι η Τουρκία έρχεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κάθε φορά πιο αδιάλλακτη και πιο προκλητική, διεκδικώντας την κατάργηση και άλλων κεκτημένων και δικαιωμάτων μας, πέραν αυτών που καταχράται παράνομα τόσα χρόνια τώρα. 

Advertisement

Σε επιμνημόσυνο λόγο  στο ετήσιο εθνικό μνημόσυνο του ήρωα του Θεόφιλου Γεωργιάδη, ο κ. Συλλούρης συνεχίζοντας είπε ότι πέραν των όποιων δυσκολιών, η ελληνοκυπριακή ηγεσία οφείλει να συνεχίσει απτόητη τη μάχη της, έχοντας ως μοναδικό στόχο την επίτευξη μίας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης, βασισμένης στο Ευρωπαϊκό Κεκτημένο και στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, η οποία θα σέβεται τα ιδανικά της Δημοκρατίας και θα διασφαλίζει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες κάθε Κύπριου πολίτη ανεξαιρέτως.

«Τιμώντας, λοιπόν, τους αγώνες του παρελθόντος, έχοντας συναίσθηση της εθνικής μας ταυτότητας, αλλά αποβλέποντας ταυτόχρονα και σε ένα βιώσιμο μέλλον, οφείλουμε και μπορούμε να διεκδικήσουμε την Κύπρο που αξίζει σε μας και στα παιδιά μας» ανέφερε, προσθέτοντας ότι την ίδια στιγμή οφείλουμε και μπορούμε να οικοδομήσουμε ένα κράτος δικαίου και διαφάνειας, μια κοινωνία ειρήνης και αξιών, με εκσυγχρονισμένους θεσμούς, σε πλαίσιο ισοπολιτείας και ισονομίας.

Αναφερόμενος στο Θεόφιλο Γεωργιάδη, ο Πρόεδρος της Βουλής είπε μεταξύ άλλων, ότι είναι ένας ήρωας, ο οποίος δόθηκε ολοκληρωτικά σε έναν αληθινό και ανιδιοτελή αγώνα, υπηρετώντας την ιδεολογία και τα πιστεύω του. Γνήσιος πατριώτης, αλλά και διεθνιστής, αγωνιζόταν με όλο το είναι του και μέχρι εσχάτων για την ελευθερία των λαών του κόσμου.

Υπενθύμισε πως  ο Θεόφιλος Γεωργιάδης το 1992, σχολιάζοντας τη σκιαγραφούμενη από τις συμφωνίες Μακαρίου-Ντεκτάς λύση του Κυπριακού έγραψε το εξής: «πάνω στη βάση της εκδίωξης των 200.000 νομίμων κατοίκων της περιοχής, των ομαδικών τάφων πάνω από 6.000 σφαγιασθέντων ή πεσόντων της εισβολής και 1619 αγνοουμένων στηρίζεται τόσο το δίκαιο, όσο και η βιωσιμότητα της λύσης αυτής».


Ο Πρόεδρος της Βουλής υπενθύμισε ότι σκληρή και τιτάνια ήταν η μάχη που έδινε καθημερινά ο Θεόφιλος για την ανεύρεση της τύχης των αγνοουμένων, ο οποίος γενικότερα αγωνιζόταν για την προβολή των διαχρονικών τουρκικών βαρβαροτήτων, καταρρίπτοντας πολλές φορές το μύθο της δήθεν «παντοδύναμης Τουρκίας των 60 εκατομμυρίων».

Είπε επίσης ότι πέραν από την Κύπρο, οι ανησυχίες του έφταναν στο Αιγαίο και τη Θράκη και γενικότερα σε κάθε γη, όπου καταπατείτο η ελευθερία και τα δικαιώματα από τους βαρβάρους και ασχολείτο έντονα και εμπλεκόταν  με ζητήματα αναφορικά με το κουρδικό πρόβλημα, τη γενοκτονία των Ποντίων και το Αρμενικό και διακήρυττε τις σκοπιμότητες και τα παράνομα σχέδια των Τούρκων, αγωνιζόμενος να αποκαλύψει το τουρκικό κεμαλικό σύστημα στη συνεχή προσπάθεια για εφαρμογή επεκτατικής, ιμπεριαλιστικής πολιτικής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network