MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΠτΒ: Ανάγκη συνεργασίας των μικρών κρατών για το κοινό καλό

Advertisement

Sponsored by exness

Την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των μικρών κρατών στα πλαίσια της ΕΕ και άλλων διεθνών οργανισμών, ώστε να διασφαλιστεί η επιδίωξη του κοινού καλού, εν αντιθέσει με την επιβολή των συμφερόντων των μεγάλων χωρών, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, μιλώντας κατά τις εργασίες της 11ης Διάσκεψης των Προέδρων των Κοινοβουλίων των Μικρών Κρατών της Ευρώπης, που συνεχίζονται στον Αγιο Μαρίνο.

Advertisement

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά το πρωινό μέρος των εργασιών, συζητήθηκαν οι δυνατότητες και οι περιορισμοί των μικρών κρατών στα πλαίσια διεθνών οργανισμών, με ιδιαίτερη αναφορά στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο. Ο κ. Συλλούρης τόνισε ότι η συνεργασία αποτελεί βασικό παράγοντα ενίσχυσης της δύναμης των μικρών κρατών, υπογραμμίζοντας τη στήριξη της Βουλής των Αντιπροσώπων στην εν λόγω Διάσκεψη.

Υπενθύμισε ότι η Κύπρος έχει βιώσει πρόσφατα τους περιορισμούς, που σχετίζονται με το μικρό της μέγεθος, εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την απόφαση του 2013 για αντιμετώπιση της τραπεζικής κρίσης μέσω κουρέματος των καταθέσεων, με καταστροφικά αποτελέσματα για την οικονομία της χώρας.

Ενημέρωσε, ακολούθως, για την επιτυχή συνεργασία της Κύπρου με τις γειτονικές της χώρες, που είναι βασισμένη στους παραδοσιακά φιλικούς μεταξύ τους δεσμούς, αλλά και για το γεφυροποιό ρόλο που η Κύπρος διαδραματίζει μεταξύ ΕΕ και των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου, δρώντας ως πρέσβης και διαμεσολαβητής. Αναφέρθηκε εξάλλου στον ενεργό ρόλο της Κύπρου στη συνεργασία μεταξύ κρατών της Μεσογείου στα πλαίσια Διακοινοβουλευτικών Διασκέψεων, με στόχο την ανάδειξη θεμάτων που αφορούν στην Μεσόγειο.

Τόνισε τη σημασία της από κοινού υπεράσπισης κοινών στόχων, μέσω της συμμετοχής σε διεθνείς οργανισμούς, κυρίως αφού οι οργανισμοί αυτοί μπορούν να δρουν ως υπερασπιστές των αρχών του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να διασφαλίζουν την ίση συμμετοχή όλων των χωρών, ανεξαρτήτως μεγέθους.

Σημείωσε, τέλος, τη σημασία ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των μικρών κρατών Ευρώπης, μέσω δράσεων που θα συμβάλουν στην προώθηση των κοινών συμφερόντων των χωρών αυτών, στην αντιμετώπιση των κοινών τους ανησυχιών και στη συνεχή τους ανάγκη για αλληλεγγύη. Στα πλαίσια αυτά, σημείωσε την ετοιμότητα της Κύπρου να στηρίξει, μέσω της εμπειρίας της, όσες χώρες επιδιώκουν την ενίσχυση των σχέσεών τους με την ΕΕ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network