MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΠτΔ: Το κράτος προσδοκεί σε στενή συνεργασία με το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο

Advertisement

Sponsored by exness

Η αναμενόμενη λειτουργία του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου στην Κύπρο έρχεται σε μια στιγμή που ο τομέας της υγείας στον τόπο μας περνά σε μια ιδιαίτερα δημιουργική φάση και το κράτος προσβλέπει σε στενή συνεργασία μαζί του, με στόχο τη μεγαλύτερη ανακούφιση και μικρότερη ταλαιπωρία των ασθενών, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απεύθυνε το βράδυ της Παρασκευής χαιρετισμό στην τελετή αναγόρευσης του Δρ. Νικόλαου Ζάμπογλου σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής της Σχολής Μηχανικής και Τεχνολογίας, του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας, του τέως Προέδρου της Βουλής, βουλευτών, δημάρχων και πλήθος φίλων και εκτιμητών του έργου του γιατρού Ζάμπογλου.

Advertisement

Στην ομιλία του, ο ΠτΔ υπογράμμισε τη σημασία της ανέγερσης του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου στη Λεμεσό, του οποίου εμπνευστής είναι ο Δρ. Ζάμπογλου και εξέφρασε την ελπίδα πως η λειτουργία του θα συμβάλει σημαντικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, τόσο καρκινοπαθών των πόλεων και Επαρχιών Λεμεσού και Πάφου, αλλά και γενικότερα παγκύπρια.

“Προσδοκούμε σε στενή συνεργασία του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου και των δημόσιων υπηρεσιών υγείας, καθώς με αυτό το έργο μπορεί το κράτος και ο ιδιωτικός τομέας να προσφέρουν μεγαλύτερη ανακούφιση και μικρότερη ταλαιπωρία σε ασθενείς που έχουν την ανάγκη αντιμετώπισης ογκολογικών περιστατικών”, συμπλήρωσε.

Εξέφρασε την εκτίμηση πως η λειτουργία του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου έρχεται σε μια στιγμή που ο τομέας της υγείας στον τόπο μας περνά σε μια ιδιαίτερα δημιουργική φάση, “καθώς θέλω να πιστεύω πως σύντομα θα αρχίσουν να παίρνουν σάρκα και οστά οι σχεδιασμοί μας για τη λειτουργία του ΓεΣΥ”.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, “που αναγνωρίζοντας πως δεν είναι μια πρόταση της σημερινής Κυβέρνησης, αλλά ένα διαχρονικό πρόβλημα, προχωρούμε έτσι ώστε επιτέλους να μην είμαστε η μόνη χώρα της Ευρώπης που δεν έχει ένα εθνικό σύστημα υγείας”.

Θέλω να πιστεύω, συνέχισε, ότι μέσα στα χρονοδιαγράμματα που έχουν καθοριστεί, θα έχουμε τη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων,  με βάση τα όσα έχουμε συμφωνήσει, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε όλοι μαζί σε αυτό που χρωστούμε στους Κύπριους πολίτες.

“Η χώρα μας δεν είναι πια ο φτωχός συγγενής των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών και στον τομέα αυτό φιλοδοξούμε να παράσχουμε στους πολίτες του τόπου μας υπηρεσίες που τους αξίζουν”, συμπλήρωσε.

Στο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνεχάρη το ΤΕΠΑΚ για την απόφαση του να απονέμει την ύψιστη ακαδημαϊκή τιμή “στον Κύπριο γιατρό, που διακρίνεται για το έργο του σε όλο τον κόσμο”, προσθέτοντας πως οι επιτυχίες του Δρ. Ζάμπογλου δεν καταγράφονται μόνο στο επιστημονικό πεδίο, αλλά ξεπέρασαν και αυτά τα όρια, καταγράφοντας τον ως έναν άνθρωπο με υψηλό επίπεδο συνείδησης του ανθρωπιστικού του ρόλου.

“Συγχαίρω το ΤΕΠΑΚ για την εξαιρετική πρωτοβουλία του, ιδιαίτερα όμως, συγχαίρω τον επιστήμονα, τον άνθρωπο, το φίλο Νίκο Ζάμπογλου για την προσφορά του και το πολυσχιδές του έργο στον τόπο μας και στην ανθρωπότητα γενικότερα”, είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος εξέφρασε και την ικανοποίηση του από την προγραμματισμένη συνεργασία του ΤΕΠΑΚ με το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο.

Διαβεβαίωσε ακόμη πως πρόθεση της Κυβέρνησης είναι η στήριξη της αναπτυξιακής πορείας του Πανεπιστημίου και ανήγγειλε πως σύντομα θα πραγματοποιήσει επίσκεψη “για να δούμε τις όποιες ανάγκες που θα πρέπει η Πολιτεία να ικανοποιήσει προκειμένου να έχετε ακόμα καλύτερες και μεγαλύτερες επιτυχίες”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network