MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΠτΔ: Σημασία έχει η δική μας ψυχραιμία στις προκλήσεις

Advertisement

Sponsored by exness

Ευρύτερη ανησυχία από συμπεριφορές που απειλούν την ειρήνη, δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης – Σχολίασε τη συμπεριφορά του Τούρκου Προέδρου – Επισκέπτηκε στρατόπεδα της  Εθνικής Φρουράς και της ΕΛΔΥΚ

Advertisement

Υπάρχει ευρύτερη ανησυχία και στην Ευρώπη και στις χώρες της περιοχής και στις ΗΠΑ από ανάλογες συμπεριφορές, που συνεχώς απειλούν την ειρήνη, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, αναφερόμενος στη συμπεριφορά της Τουρκίας.

Σε δηλώσεις του, στο περιθώριο επισκέψεων σε στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς και της ΕΛΔΥΚ και κληθείς να σχολιάσει τη συμπεριφορά του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αντέτεινε τη δική μας ψυχραιμία και τη δική μας συμπεριφορά  που συνάδει το διεθνές δίκαιο.

Σε ομιλίες του, ενώπιον των οπλιτών και αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μίλησε για την προκλητικότητα της Τουρκίας, η οποία επιθυμεί να αναβιώσει αυτοκρατορίες του παρελθόντος, ενώ σημείωσε ότι επιδίωξη της δικής μας πλευράς είναι η επανένωση της χώρας στη βάση του ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου.

Αυτό που έχει σημασία είναι η δική μας ψυχραιμία και η δική μας συμπεριφορά, η οποία συνάδει απόλυτα με το διεθνές δίκαιο, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης κληθείς να σχολιάσει την πολιτική που ακολουθεί η Τουρκία.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της επίσκεψης του στο στρατόπεδο «Ανδρέας Ζάκος», ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς για την πολιτική που ακολουθεί η Τουρκία, είπε ότι «αυτό που έχει σημασία είναι η δική μας ψυχραιμία και η δική μας συμπεριφορά που συνάδει απόλυτα με το διεθνές δίκαιο. Εμείς υπερασπιζόμαστε αρχές και αξίες, όχι μόνο για μας, αλλά για όλους τους Κύπριους, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους. Αυτό που ζητούμε και επιδιώκουμε είναι να υπάρξει συνεννόηση και όχι όξυνση, μακριά από ρητορικές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές». Ερωτηθείς αν την ανησυχία που υπάρχει τη μοιράζονται και άλλα κράτη, ο Πρόεδρος είπε ότι «υπάρχει ευρύτερη ανησυχία και στην Ευρώπη και στις γείτονες χώρες και στις ΗΠΑ και ευρύτερα (υπάρχει ανησυχία) από ανάλογες συμπεριφορές που συνεχώς απειλούν την ειρήνη».

Σε ερώτηση ποιες είναι οι προσδοκίες του από το δείπνο που θα έχει με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας στις 16 Απριλίου, ο Πρόεδρος είπε ότι «θέλω να ευχηθώ ότι αυτό που με καλεί να πράξω ο φίλος Τουρκοκύπριος ηγέτης κ. Ακκιντζί θα προβληματίσει και τον ίδιο. Δηλαδή, να υπάρξει μια αλλαγή νοοτροπίας που να οδηγεί στον αλληλοσεβασμό και όχι στην επιβολή της μιας κοινότητας επί της άλλης και ιδιαίτερα εκείνης της κοινότητας που διεκδικεί υπερπρονόμια εις βάρος της άλλης. Εμείς, με απόλυτο σεβασμό, και την πολιτική ισότητα έχουμε αποδεχθεί – όχι την αριθμητική – αλλά και τρόπους ώστε το κράτος να γίνει λειτουργικό, με σεβασμό σε αρχές και αξίες, παγκόσμια αποδεκτές, όπως ισχύουν σε όλα τα άλλα κράτη του διεθνούς οργανισμού, ιδιαίτερα όμως της ΕΕ κράτος μέλος της οποίας είμαστε».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΚΟΚΟΡΙΝ;

ShootandGoal