MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΠτΔ: Σε ενδεχόμενη λύση τα μαρωνίτικα χωριά να είναι υπό ελληνική διοίκηση

Advertisement

Sponsored by exness

 

Advertisement

Στους αδελφικούς δεσμούς Κύπρου – Λιβάνου αναφέρθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Πατριάρχης Μαρωνιτών Βechara Boutros Rai, σε συνάντηση απόψε στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου στο Λίβανο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Προεδρίας που στάληκε στα ΜΜΕ.

Κατά τη συνάντηση,  ο Πατριάρχης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στους στενούς δεσμούς φιλίας ανάμεσα σε Κύπρο και Λίβανο, τονίζοντας ότι οι δεσμοί αυτοί είναι αδελφικοί αφού μεγάλος αριθμός Μαρωνιτών διαβιούν στην Κύπρο εδώ και αιώνες και ανέκαθεν επιθυμούσαν να είναι μέρος της ελληνοκυπριακής κοινότητας του νησιού.

Ο Πατριάρχης εξέφρασε τη στήριξή του στις προσπάθειες που καταβάλλει  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για επίλυση του Κυπριακού, εκφράζοντας την ελπίδα αυτές οι προσπάθειες να αποφέρουν καρπούς σύντομα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε υπερηφάνεια για την πολύτιμη συμβολή των Μαρωνιτών στην κυπριακή κοινωνία ευρύτερα, τονίζοντας ότι πολλά μέλη της μαρωνιτικής θρησκευτικής ομάδας που ανέρχεται σε περίπου έξι χιλιάδες, είναι διακεκριμένα και έφερε ως παράδειγμα τον Υπουργό Ενέργειας και μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε για την προσήλωσή του στις προσπάθειες εξεύρεσης βιώσιμης και συνολικής λύσης του Κυπριακού, σημειώνοντας παράλληλα ότι τα μαρωνιτικά χωριά θα πρέπει να βρίσκονται υπό την ελληνοκυπριακή διοίκηση σε μια μελλοντική συνολική λύση του Κυπριακού και ότι οι Μαρωνίτες αναπόσπαστο μέρος της ελληνοκυπριακής κοινότητας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network