MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΠτΔ: Πρέπει με αποφασιστικότητα να παταχθεί η τρομοκρατία

Advertisement

Sponsored by exness

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης υπέγραψε την Παρασκευή το βιβλίο συλλυπητηρίων για το θάνατο του Ρώσου Πρέσβη στην Τουρκία Αντρέι Καρλόφ, το οποίο ανοίχθηκε στην Πρεσβεία της Ρωσία, στη Λευκωσία.

Σε δήλωσή του προς τα ΜΜΕ μετά την υπογραφή του βιβλίου συλλυπητηρίων, ο Πρόεδρος είπε ότι η κατάσταση που επικρατεί ευρύτερα στον κόσμο, η ανασφάλεια, είτε πρόκειται περί κρατών, είτε πρόκειται περί πολιτών, είναι χωρίς προηγούμενο.

Advertisement

“Εχω εκφράσει και δια ζώσης προς τον κ. Πρέσβη- όπως είχαμε πράξει και προς τη ρωσική Κυβέρνηση- τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια για τη βάρβαρη δολοφονία ενός καθόλα καταξιωμένου Πρέσβη”, ανέφερε ο Πρόεδρος.

Πρόσθεσε ότι ατό που θα πρέπει μετά από αυτό το στυγερό έγκλημα να απασχολήσει όλους ευρύτερα είναι πάταξη της τρομοκρατίας με αποφασιστικό τρόπο.

“Η κατάσταση που επικρατεί ευρύτερα στον κόσμο, η ανασφάλεια, είτε πρόκειται περί κρατών, είτε πρόκειται περί πολιτών, είναι χωρίς προηγούμενο, είναι μια κρίση που ταλανίζει την Ευρώπη και όχι μόνο, η περιοχή μας δυστυχώς, η γειτονιά μας αν θέλετε υποφέρει από ανάλογες συνθήκες και εύχομαι η συνεργασία των κρατών, όλων όσων εμπλέκονται, να συμβάλει έτσι ώστε επιτέλους με ριζοσπαστικό τρόπο να καταπολεμηθεί αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο”, κατέληξε ο Πρόεδρος.

Στο μήνυμα του ο Πρόεδρος έγραψε ότι «είναι με βαθιά θλίψη και μεγάλο συγκλονισμό που έλαβα τα νέα της βάναυσης δολοφονίας του Πρέσβη Αντρέι Καρλόφ στην Άγκυρα. Σε αυτές τις οδυνηρές ώρες, οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια και τους αγαπημένους του θύματος στους οποίους εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήρια μας”.

Πρόσθεσε στο μήνυμά του ότι η Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας καταδικάζει με βδελυγμία τέτοιες ειδεχθείς πράξεις και στέκεται απόλυτα αλληλέγγυα με τη Ρωσία σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

“Εκ μέρους της Κυβέρνησης και του λαού της Κυπριακής Δημοκρατίας εκφράζω στην Κυβέρνηση και το λαό της Ρωσίας τη βαθύτατη μας συμπάθεια”, καταλήγει το μήνυμα του Προέδρου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network