MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΠτΔ: Περαιτέρω πρόοδος σε θέματα διακυβέρνησης

Advertisement

Sponsored by exness

Ολοκληρώθηκε η 7η συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί – «Περαιτέρω πρόοδος σε θέματα διακυβέρνησης» ήταν το σχόλιο του Προέδρου της Δημοκρατίας – Τελευταία συνάντηση της εντατικοποιημένης φάσης την Τετάρτη

Advertisement

Ολοκληρώθηκε γύρω στη 13:30 η έβδομη συνάντηση των ηγετών, στο πλαίσιο των εντατικοποιημένων συνομιλιών για το Κυπριακό, με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να κάνει λόγο για περαιτέρω πρόοδο σε εκκρεμούντα θέματα.

Η συνάντηση διήρκεσε περίπου τρεις ώρες, στην παρουσία και του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ Έιντε.

Περαιτέρω πρόοδος παρατηρήθηκε σε θέματα που εκκρεμούν στο κεφάλαιο της Διακυβέρνησης, ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, δηλώνοντας “πάντα συγκρατημένα αισιόδοξος” κατά την επιστροφή του στο Προεδρικό από την έβδομη και προτελευταία συνάντησή του με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, στο πλαίσιο των εντατικοποιημένων συνομιλιών.

Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους και ερωτηθείς εάν συζητήθηκε το κεφάλαιο της Διακυβέρνησης απάντησε θετικά και είπε ότι παρατηρήθηκε περαιτέρω πρόοδος σε θέματα που εκκρεμούν και “προσβλέπουμε ότι στις 14 (Σεπτεμβρίου), μέσα από τις εκτιμήσεις των μέχρι σήμερα αποτελεσμάτων, να προχωρήσουμε στον περαιτέρω προγραμματισμό ώστε να επιτύχουμε συγκλίσεις και σε όσα των θεμάτων εκκρεμούν”.

Ερωτηθείς εάν είναι αισιόδοξος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε ότι “συγκρατημένα πάντα αισιόδοξος διότι υπάρχουν δύσκολα θέματα που πρέπει να δούμε, να ξεπεραστούν. Αν ξεπεραστούν, θα είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος”.

Αν υπάρχουν εμμονές, πρόσθεσε, σε κάποια θέματα, “δεν μπορώ να προοιωνίζω το αποτέλεσμα”. Στην ερώτηση αν υπάρχουν εμμονές σε κάποια θέματα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης χαιρέτισε και έφυγε.

Η επόμενη και τελευταία προγραμματισμένη συνάντηση των ηγετών θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί της 14ης Σεπτεμβρίου.

Η τελευταία προγραμματισμένη συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, στο πλαίσιο της παρούσας εντατικοποιημένης φάσης των διαπραγματεύσεων, έχει καθοριστεί για την επόμενη Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network