MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΠτΔ: Όσο ο διάλογος είναι ζωντανός… ελπίζω

Advertisement

Sponsored by exness

Ο Πρόεδρος ενώπιον του λαού από τη Γενεύη – Όσα έγιναν και όσα θα φέρει η επόμενη μέρα για το Κυπριακό – Ο Πρόεδρος εξέφρασε ικανοποίηση – «Ενόσω ο διάλογος παραμένει ζωντανός και ενόσω γίνονται βήματα που δείχνουν αποδοχή συζήτησης, ελπίζω» – Για τους χάρτες που δόθηκαν στη δημοσιότητα ο Πρόεδρος ήταν ξεκάθαρος ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα – Κατέστησε σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι θέση μας παραμένει η κατάργηση των εγγυήσεων και η ρύθμιση αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων – Ουδεμία παρεξήγηση με την Ελλάδα ή με τον Νίκο Κοτζιά ξεκαθάρισε ο Πρόεδρος

Advertisement

Από τη Γενεύη ενημερώνει το λαό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης για τα όσα έλαβαν χώρα τις τελευταίες μέρες, τις εξελίξεις που σημειώθηκαν αλλά και για την επόμενη μέρα. Αποφάσεις και ερμηνείες. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε απόλυτη ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της Διάσκεψης της Γενεύης όπως αυτά έχουν καταγραφεί, επισημαίνοντας ότι για πρώτη φορά καταγράφεται η επιστροφή σημαντικού αριθμού εδαφών, καθώς για πρώτη φορά η Τουρκία ενεπλάκη ενεργά σε συζήτηση για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις.

Ο Νίκος Αναστασιάδης ερωτηθείς σχετικά ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα καταληκτικής ημερομηνίας αλλά απαρχής του διαλόγου, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Και εξήγησε ότι αν δεν υπάρξει κατάληξη κατά την επόμενη διάσκεψη, ο διάλογος θα συνεχιστεί.

Διεμήνυσε ότι Λευκωσία και Αθήνα είναι σε απόλυτο συντονισμό. «Είμαστε σε απόλυτη και εναρμονισμένη πορεία με την ελληνική κυβέρνηση. Δεν υπάρχει καμία διάσταση απόψεων» είπε. Το ίδιο επισημαίνεται και σε ανάρτηση στο twitter του ΥΠΕΞ Ελλάδος.

 

Ερωτηθείς σχετικά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξήγησε ότι ο λόγος που δεν συνεχίστηκαν σήμερα οι εργασίες της διάσκεψης είναι επειδή ο Τσαβούσογλου έπρεπε να αναχωρήσει λόγω των υποχρεώσεων που έχει στο εσωτερικό της Τουρκίας. «Αν η Τουρκία δεν ήθελε να συνεργαστεί δε θα ήταν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» είπε.

«Ενόσω ο διάλογος παραμένει ζωντανός και ενόσω γίνονται βήματα που δείχνουν αποδοχή συζήτησης, ελπίζω» ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ερωτηθείς για το που τοποθετεί χρονικά την επίλυση του Κυπριακού, ο Πρόεδρος είπε ότι ποτέ προηγουμένως δεν είχαμε συζήτησης του εδαφικού με τη μορφή που έχουμε σήμερα, αφού ποτέ δεν είχε καθίσει ποτέ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Έχουν διαφοροποιηθεί οι συνθήκες. Όλοι κατανοούν ότι για να υπάρξει λύση πρέπει να υπάρχει και λύση ενός αναχρονιστικού συστήματος. Θα εξαρτηθεί από τις θέσεις των δύο πλευρών. «Η λύση δε μπορεί να δημιουργεί νικητές ή να αφήνει ηττημένους. Πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή».

Για τις διαρροές…

Είπε ότι οι όποιοι χάρτες δημοσιοποιούνται ουδόλως ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και δεν είναι αυτοί που έχουν υπό τη φύλαξη τους τα Ηνωμένα Έθνη.

Και επανέλαβε ότι η λύση θα είναι αποτέλεσμα συμβιβασμού. Συμβιβασμός είπε δε μπορεί να γίνει σε θέματα βασικών αρχών αλλά σε θέματα που είναι προς αμοιβαίο όφελος, χωρίς να παραγνωρίζονται τα βασικά προαπαιτούμενα μιας Ευρωπαϊκής χώρας.

Ουδεμία παρεξήγηση μεταξύ Κύπρου – Ελλάδας  ή του ιδίου με τον Νίκο Κοτζιά ξεκαθάρισε ο Πρόεδρο.

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network