MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΠτΔ: Νομοθετικές αλλαγές για ΓεΣΥ αν χρειαστεί

Advertisement

Sponsored by exness

Την ώρα που η κλεψύδρα αδειάζει για την επίσημη εφαρμογή του Γενικού Σχέδιου Υγείας, αναμενόμενα θεωρούνται τα προβλήματα που θα φέρει μαζί της η επίσημη εφαρμογή του Σχεδίου. Ωστόσο Κυβέρνηση και αρμόδιοι φορείς βρίσκονται σε ετοιμότητα για να τα αντιμετωπίσουν ενώ την ίδια στιγμή καλούν τόσο το κοινό όσο και τους παρόχους υγείας να δείξουν κατανόηση.

Advertisement

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, ανέφερε μάλιστα πώς αν χρειαστεί θα γίνουν και οι αναγκαίες νομοθετικές μεταρρυθμίσεις ή αλλαγές.

Ερωτηθείς πώς ετοιμάζεται η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που θα προκύψουν τον πρώτο καιρό της εφαρμογής του ΓΕΣΥ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «μιλάμε για μια επανάσταση, εν τη ουσία για μια ριζοσπαστική αλλαγή, μια μεταρρύθμιση η οποία είναι όπως ακριβώς ήταν και η μεταρρύθμιση ή η εισαγωγή του σχεδίου κοινωνικών ασφαλίσεων».

Κάθε νέα μεταρρύθμιση, σημείωσε, σίγουρα θα αντιμετωπίσει στην αρχή προβλήματα. «Όταν έγινε η εισαγωγή του ΕΕΕ παρατηρήθηκαν προβλήματα. Στη διαδρομή του χρόνου έχουν επιλυθεί. Συνεπώς, κατά τον ίδιο τρόπο θα αντιμετωπιστούν και τα θέματα που αντιμετωπίζει το ΓΕΣΥ», δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Παρακάλεσε, μάλιστα, τους πολίτες να δείξουν κατανόηση ενώ έκανε ύστατη έκκληση στους παρόχους υπηρεσιών και στους εμπλεκόμενους στο σύστημα να συμβάλουν έτσι ώστε, όπως είπε, «η πατρίδα μας που είναι μια εκ των χωρών που στερείται, εντός της ΕΕ, Γενικού Συστήματος Υγείας, να πετύχει και αν παρατηρηθούν, ακόμα και οι πρόνοιες του Νόμου το προβλέπουν, οποιεσδήποτε αναγκαίες αλλαγές, αυτό είναι και εναπόκειται σε όλους, εφόσον διαπιστώσουμε κάποια προβλήματα να προβούν και στις αναγκαίες νομοθετικές μεταρρυθμίσεις ή αλλαγές».

Υπενθυμίζεται, ότι και ο Υπουργός Υγείας αλλά και εκπρόσωποι του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας σε δηλώσεις τους τόνισαν ότι αναμένουν την ύπαρξη προβλημάτων και ζήτησαν από τους πολίτες τη δέουσα κατανόηση. Ο Υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε ότι τα όποια προβλήματα θα εκλείψουν σε διάστημα τριών μηνών ενώ από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Διευθυντής του ΟΑΥ, Ανδρέας Παπακωνσταντίνου ανέφερε πως θα υπάρξουν αρκετά προβλήματα τους πρώτους μήνες, αλλά διαβεβαίωσε ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΦΑΒΟΡΙ/ΑΕΚ

ShootandGoal