MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΠτΔ: Νέο κεφάλαιο στις διμερείς σχέσεις η δραστηριοποίηση ExxonMobil και Noble στην ΑΟΖ

Advertisement

Sponsored by exness

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στη δεξίωση της Πρεσβείας των ΗΠΑ με την ευκαιρία της Ημέρας της Ανεξαρτησίας

Advertisement

Την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει η Κυπριακή Κυβέρνηση στη συνεργασία της Κύπρου με τις ΗΠΑ εξέφρασε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνοντας ότι στόχος παραμένει η διατήρηση της παρούσας δυναμικής και η περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

Στον χαιρετισμό του στη δεξίωση της Πρεσβείας των ΗΠΑ, στη Λευκωσία, με την ευκαιρία της Ημέρας της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, ο Πρόεδρος Δημοκρατίας υπογράμμισε την σημαντική ενίσχυση των σχέσεων Κύπρου και ΗΠΑ κατά τα τελευταία χρόνια τόσο σε διμερές όσο και σε πολυμερές επίπεδο.

Επεσήμανε, επίσης, τη δραστηριοποίηση αμερικανικών εταιρειών και συγκεκριμένα της ExxonMobil και της Noble, στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, κάτι που, όπως είπε, σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο στις διμερείς σχέσεις αλλά και ένδειξη της εμπιστοσύνης στον ρόλο που διαδραματίζει η Κύπρος στην περιοχή.

Υπογράμμισε επίσης τη συμμετοχή του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Μάικλ Πομπέο στην τριμερή Σύνοδο Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ τον Μάρτιο κατά την οποία αποφασίστηκε η ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας, σημειώνοντας την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει η Κυπριακή Κυβέρνηση στη συνεργασία της με τις ΗΠΑ. Πρόσθεσε εξάλλου ότι στόχο παραμένει η διατήρηση της παρούσας δυναμικής και η περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας.

Αναφερόμενος στις τουρκικές προκλητικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι επηρεάζουν δυσμενώς τις προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου ο ΓΓ των ΗΕ διεξάγει προσπάθειες προς τον σκοπό αυτό, μέσω της ειδικής του απεσταλμένης κας Τζέιν Χολ Λουτ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε επίσης ευχαριστίες για τη στάση αρχών των ΗΠΑ στο Κυπριακό και τη σταθερή τους στάση με την οποία αντιτάσσονται στα σχέδια για παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας, καθώς και για τη στήριξη στα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ της.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επανέλαβε την ετοιμότητα του για επανέναρξη των συνομιλιών νοουμένου ότι η Τουρκία τερματίσει τις προκλητικές της ενέργειες, και πρόσθεσε ότι είναι ζωτικής σημασίας η διατήρηση της ειρηνευτικής δύναμης των ΗΕ στην Κύπρο αφού συμβάλλει στην αποτροπή εντάσεων, παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network