MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΠτΔ: Να παραδώσω μια χώρα καλά οργανωμένη και πιο σύγχρονη

Advertisement

Sponsored by exness

«Να παραδώσω μια χώρα καλά οργανωμένη»,έθεσε ως στόχο ο ΠτΔ – Τοποθετείται για ΓεΣΥ, τα υφυπουργεία, τις αποκρατικοποιήσεις, τον ανασχηματισμό – Συνέντευξη στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος»

Advertisement

Στόχος του είναι να παραδώσει μια χώρα καλά οργανωμένη, όσο το δυνατόν πιο σύγχρονη. Αυτό τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος». Αναφερόμενος στα θέματα εσωτερικής πολιτικής, ο Πρόεδρος κωδικοποίησε εν πολλοίς τις προτεραιότητες που θέτει και καθόρισε τα επόμενα βήματα της κυβέρνησής του.

Πρώτο, ξεκαθάρισε πως προχωρεί η μεταρρύθμιση. Σημειώνοντας πως έχουν ενσωματωθεί διάφορες προτάσεις που τέθηκαν από τα κόμματα, προωθείται η ψήφισή τους στη Βουλή.

Δεύτερο, για το Γενικό Σχέδιο Υγείας, τονίζει πως στόχος είναι τουλάχιστον να είναι έτοιμη η νομοθεσία, έτοιμοι οι σχετικοί κανονισμοί. Αυτό που απαιτείται, σημειώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είναι η λήψη μέτρων που θα  αποσυμφορήσουν τα νοσοκομεία.

Τρίτο, για την πρότασή του για τη δημιουργία υφυπουργείων, ο Πρόεδρος αναφέρει πως «εάν οι πολιτικές δυνάμεις υιοθετήσουν τα τρία υφυπουργεία, ας θέσουν ως χρόνο έναρξης μετά τις προεδρικές του 2018».

Τέταρτο, για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στο λιμάνι Λεμεσού είπε πως υπήρξαν προβλήματα, τα οποία θα έπρεπε να ληφθούν υπόψη από προηγουμένως.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» ο Πρόεδρος ρωτήθηκε και για τη διαχείριση που έγινε από τον αρμόδιο υπουργό Μεταφορών, Μάριο Δημητριάδη, και απάντησε ως εξής: «Εκεί που κρίνεται ο υπουργός είναι κατά πόσο μερίμνησε ώστε οι συμβάσεις, η προετοιμασία, να γίνουν και φαίνεται πως είχε προβεί σε όλα τα δέοντα».

Πέμπτον, απαντώντας σε ερώτηση εάν χρειάζεται φρεσκάρισμα το Υπουργικό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως «η ομάδα πάει καλά». Άφησε να εννοηθεί πως δεν σκέφτεται σε αυτή τη φάση θέμα ανασχηματισμού, χωρίς ωστόσο να έχει αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο.

Έκτο, για τις αποκρατικοποιήσεις ανέφερε πως υπάρχουν τομείς που μπορούν να προχωρήσουν. Έφερε ως παράδειγμα την Αρχή Τηλεπικοινωνιών. Σημειώνοντας πως φαίνεται να υπάρχει και μια σχετική πλειοψηφία στη Βουλή, πρόσθεσε πως στόχος είναι ο Οργανισμός να μετοχοποιηθεί, να κρατήσει το πλειοψηφικό πακέτο το κράτος και η διαχείριση να παραχωρηθεί στον ιδιωτικό τομέα.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network