MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΠτΔ: Η υπομονή έχει όρια… O Ακιντζί να αφήσει τις προφάσεις

Advertisement

Sponsored by exness

Για ένα ασήμαντο, ελάχιστο γεγονός θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των διαπραγματεύσεων που διακόπτεται ο διάλογος και εγωιστικά κάποιοι εμμένουν να νομίζουν ότι μπορεί να ταπεινώσουν τους συνομιλητές τους, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης

Advertisement

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο εκδήλωσης στον ΘΟΚ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κληθείς να σχολιάσει τις σημερινές δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών και του Τουρκοκύπριου ηγέτη και συγκεκριμένα ότι τον καλούν να διορθώσει το λάθος της Βουλής, δίνουν κατεύθυνση και επιμένουν στις εγγυήσεις, είπε ότι «εύχομαι ο κ. Ακκιντζί να έχει την ανάλογη τόλμη επιτέλους να καλέσει τα κόμματα που υποστηρίζουν είτε την απόσχιση είτε το ψευδοκράτος και γενικότερα τις απαράδεκτες θέσεις που προβάλλουν, να μπορέσει επιτέλους να δημιουργήσει ένα κλίμα που να εμπνέει εμπιστοσύνη και στην ελληνοκυπριακή πλευρά.

Η υπομονή έχει όρια και οφείλει να κατανοήσει ένα: εγώ την Πέμπτη θα είμαι εκεί. Εάν εννοεί και επιθυμεί τη λύση του κυπριακού προβλήματος να αφήσει τις προφάσεις. Στην κυπριακή παροιμία, και ελπίζω να υπάρχει αντίστοιχη και στην τουρκοκυπριακή γλώσσα, ‘απόν ‘θέλει να πάει στον μύλον, 5 μέρες κοσσινίζει’.

Για ένα ασήμαντο, ελάχιστο γεγονός θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των διαπραγματεύσεων που διακόπτεται ο διάλογος και εγωιστικά κάποιοι εμμένουν να νομίζουν ότι μπορεί να ταπεινώσουν τους συνομιλητές τους».

Εξάλλου ο Πρόεδρος ανέφερε επίσης ως απάντηση των τελευταίων δηλώσεων του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί “το να επιδιώκει κάποιος να διακόψει το διάλογο με αυτόν τον τρόπο και ιδιαίτερα με προσωπικές επιθέσεις, δεν θεωρώ ότι είναι ό,τι καλύτερο χρωστούμε σε αυτό τον τόπο”.

Στην ομιλία του στην εκδήλωση απονομής τιμής του Ινστιτούτου Πολιτισμού προς τον Δημήτρη Πιερίδη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε παράλληλα ότι ο ίδιος εμμένει στην αποφασιστικότητα «να συνεχίσουμε τον διάλογο και την Πέμπτη θα είμαι παρών στην αίθουσα των διαπραγματεύσεων».

Ο Πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα κάποια στιγμή να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι «δεν είναι μέσα από την προσπάθεια ευτελισμού του συμπατριώτη σου που επιτυγχάνεις επίλυση, αλλά μέσα από τον αλληλοσεβασμό».

«Ανεξάρτητα αν βεβαιότατα υπήρξε μια πρόκληση, αν μπορεί να θεωρηθεί πρόκληση, γιατί θέλω να είμαι δίκαιος, ενός ελαχίστου γεγονότος, να μεγιστοποιείται κατά τρόπο που ύστερα από 22 μήνες σημαντικής προόδου στο Κυπριακό να οδηγείται σε αδιέξοδο μια προσπάθεια εξαιτίας ενός γεγονότος, το οποίο, εν πάση περιπτώσει, αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός, μια ιστορική αναφορά, χωρίς με κανένα τρόπο να αποτελεί και την έκφραση πολιτικής από την οποιανδήποτε πολιτική παράταξη», είπε.

Ο Πρόεδρος σημείωσε ότι, «πέραν από το σφάλμα της Βουλής», την ομόφωνη απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου όπου απερίφραστα και ομόφωνα αναφέρθηκε, όπως είπε, ότι ουδείς επιδιώκει την ένωση, όπως ούτε βεβαίως και τη διχοτόμηση και «ότι εμμένουμε ομοφώνως στις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου αλλά και στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και στις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, που δεν είναι άλλη από τη λύση που διαπραγματευόμαστε. Αυτό θα έπρεπε να ήταν πέραν από ικανοποιητικό».

Κατά την άφιξη του στην εκδήλωση, ο Πρόεδρος απολογήθηκε για τη μη έγκαιρη προσέλευσή του, σημειώνοντας ότι αυτή η καθυστέρηση οφείλεται από τη μια στην απώλεια του αγαπημένου του σκύλου, Λίο, και από την άλλη στις δηλώσεις του κ. Ακιντζί και του κ. Τσαβούσογλου, για τις οποίες έπρεπε να ενημερωθούν «για να δούμε επιτέλους πού οδηγούμεθα σε αυτό τον τόπο».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network