MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΠτΔ: Η Κύπρος θα παραμείνει αξιόπιστος εταίρος για τη Ρωσία

Advertisement

Sponsored by exness

Η Κύπρος θα παραμείνει αξιόπιστος εταίρος για τη Ρωσία, διαμήνυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ενώ παράλληλα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Κυβέρνησης και του λαού της Κύπρου για τη θέση αρχής που τηρεί παραδοσιακά η Ρωσία στο Κυπριακό αλλά και τη ψήφο εμπιστοσύνης που δίνει στην κυπριακή οικονομία.

Advertisement

Μιλώντας στην έναρξη του 11ου Κυπρο-Ρωσικού Φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, μεταξύ άλλων, είπε ότι «αισθάνομαι την υποχρέωση να εκφράσω την ευγνωμοσύνη της Κυβέρνησης και του λαού της Κύπρου για την παραδοσιακή θέση αρχής της Ρωσίας σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες επίτευξης λύσης στο Κυπριακό, στη βάση των αρχών για σεβασμό του διεθνούς δικαίου, του Χάρτη του ΟΗΕ και των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών».

Εξέφρασε δε ευγνωμοσύνη προς το ρωσικό λαό και ιδιαίτερα, όπως είπε, στη δραστήρια ρωσική κοινότητα στην Κύπρο, όπως και στη ρωσική επιχειρηματική κοινότητα, «για τη ψήφο εμπιστοσύνης που εξέφρασαν προς την Κύπρο, την οικονομία και το τραπεζικό της σύστημα κατά τα τελευταία τρία χρόνια ιδιαίτερα. Αυτή είναι μια πλέον σημαντική πράξη επίδειξης της αρχής της αλληλεγγύης που χαρακτηρίζει τις σχέσεις μας» επεσήμανε.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε επίσης ότι η Κύπρος θα παραμείνει ένας αξιόπιστος εταίρος της Ρωσίας.

Έκανε αναφορά στην επίσημη επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Ρωσία το 2015, χαρακτηρίζοντας την ορόσημο για την περαιτέρω ανάπτυξη των ήδη εξαίρετων διμερών σχέσεων, και κατά την οποίαν επαναβεβαιώθηκε η αποφασιστικότητα για εμβάθυνση της συνεργασίας σε όλους τους τομείς καθώς και για ενδυνάμωση του διαλόγου και της συναντίληψης σε περιφερειακά θέματα, με έμφαση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Όσον αφορά το Κυπρο-Ρωσικό Φεστιβάλ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι έχει καθιερωθεί ως μια εκδήλωση που εδραιώνει την ενότητα, την κοινωνική συνοχή και την αλληλοκατανόηση μεταξύ των λαών Κύπρου – Ρωσίας.

Τέλος κάλεσε τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας να διαβιβάσει την εκτίμηση του προς τον Πρόεδρο Πούτιν και τον Πρωθυπουργό Μεντβιέντεφ και τις ευχές του για πρόοδο και ευημερία του λαού της Ρωσίας.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network