MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΠτΔ: Η διάσταση της φτώχειας γίνεται ακόμη πιο σκληρή στις γιορταστικές μέρες

Advertisement

Sponsored by exness

Η διάσταση της φτώχειας γίνεται ακόμη πιο σκληρή και επώδυνη, ιδιαίτερα για τα παιδιά, στις γιορταστικές μέρες, είναι όμως μία αλήθεια την οποία δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε, δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σε χαιρετισμό του στο Gala Dinner του Sophia foundation, στο Προεδρικό Μέγαρο.

“Για αυτό εκτιμώ ιδιαίτερα τη δική σας προσφορά, που συμβάλλει στην καλλιέργεια των ευγενέστερων των αισθημάτων και παρέχει το αίσθημα της θαλπωρής σε παιδιά που το στερούνται”, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Advertisement

Ανέφερε πως “το γεγονός πως η δική σας προσφορά εκτείνεται και στην αφρικανική ήπειρο, αποτελεί ένα στοιχείο που προσδίδει στο έργο σας διεθνή χαρακτήρα και επιβεβαιώνει πως ο αλτρουισμός δεν μπορεί να γνωρίζει σύνορα, χρώματα και θρησκείες”.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνεχάρη ιδιαίτερα την φιλανθρωπική οργάνωση καθώς, όπως είπε, “γνωρίζω πως το έργο σας στην Κένυα – το ορφανοτροφείο Μακάριος, στο Νιέρι- κηδεμονεύει πάνω από 180 εγκαταλειμμένα σε νοσοκομεία, φυλακές ή παραγκουπόλεις παιδιά, και δεν είναι μόνο η προσφορά στέγης και τροφής, αλλά το γεγονός πως στα παιδιά που προστατεύετε, προσφέρετε και την απαραίτητη εκπαίδευση”.

Πρόσθεσε ότι “η οικονομική κρίση που ξέσπασε πριν από το 2013 στην Κύπρο, σας ανάγκασε να στρέψετε την προσοχή σας και στη δική μας χώρα, παρέχοντας άμεση βοήθεια σε παιδιά δημοτικών σχολείων”.

Για το πρόγραμμα «Μαγειρεύω και προσφέρω», είπε πως “λειτουργεί έκτοτε σε ολοήμερα δημοτικά σχολεία και συμβάλλει στην αποφόρτιση ευάλωτων οικογενειών”.

Το «Μαγειρεύω και Προσφέρω» σήμερα λειτουργεί σε 16 σχολεία σε ολόκληρη την Κύπρο με την έγκριση και συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι “αυτό που κάνετε είναι σπουδαίο και δεν έχω παρά να σας συγχαρώ, να σας μεταφέρω το θαυμασμό μου και να σας υπενθυμίσω πως η πόρτα του γραφείου μου θα είναι πάντοτε ανοικτή για σας για να γνωρίζετε πως είμαι δίπλα σας στην ωραία προσπάθεια που καταβάλλετε για ένα κόσμο, ασφαλέστερο και πιο ζεστό για τα παιδιά”.

Ανέφερε ότι “ως ελάχιστη ένδειξη της συλλογικής μας προσπάθειας, είναι και το χριστουγεννιάτικο δέντρο που κοσμεί σήμερα το Προεδρικό Μέγαρο και είναι συγκινητικό και μόνο να γνωρίζουμε πως τα στολίδια αυτά έγιναν από παιδιά στην Κένυα”.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη την RCB Bank “που χορηγεί την αποψινή εκδήλωση μέσα στα πλαίσια του αξιόλογου κοινωνικού έργου που επιτελεί καθώς και όλους τους χορηγούς αφού με την στήριξη τους στο `Ίδρυμα Σοφία`, στηρίζουν τα παιδιά τα παιδιά δηλαδή το ίδιο μας το μέλλον”.

Συνεχάρη και “τον εξαίρετο και δημοφιλή τραγουδιστή Αντώνη Ρέμο, που αφιλοκερδώς θα ομορφύνει την αποψινή βραδιά με την φωνή και τα τραγούδια του, δείχνοντας έμπρακτα την ευαισθησία του, ως καλλιτέχνης”.

“Σας ευχαριστούμε που κάνετε την κόσμο των παιδιών καλύτερο. Αυτό είμαι βέβαιος γεμίζει και τη δική σας ζωή με αγάπη, δικαιώνοντας την ανιδιοτελή σας προσφορά”, είπε καταλήγοντας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network