MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΠτΔ ενώπιον Δικαστών για τη μεταρρύθμιση

Advertisement

Sponsored by exness

Στο Προεδρικό τα μέλη του Ανωτάτου – Παρουσιάζει τα νομοσχέδια ο Ιωνάς – Στον απόηχο της συζήτησης στην Επιτροπή Θεσμών

Advertisement

Τα νομοσχέδια για τη μεταρρύθμιση στη δικαιοσύνης αναμένεται να βρεθούν επί τάπητος στη σημερινή συνάντηση του Νίκου Αναστασιάδη και των μελών του Ανωτάτου Δικαστηρίου, με τον Πρόεδρο να ενημερώνει τους δικαστές για τις αλλαγές που θα επέλθουν στο σύστημα.

Η συνάντηση που είναι προγραμματισμένη για τις 18.45, πραγματοποιείται στον απόηχο των όσων διαδραματίστηκαν χθες στη συνεδρία της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη εδώ και αρκετό καιρό.

Παρόν θα είναι ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου, όπου και θα παρουσιάσει τα νομοσχέδια που αφορούν τη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης.

Ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου κατέθεσε στην Επιτροπή γραπτό κείμενο 10 σελίδων, το οποίο ανέγνωσε και στο οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο ρόλος των ΜΜΕ είναι σημαντικότατος, προσθέτοντας πως δυστυχώς όμως μερικοί δημοσιογράφοι διαστρεβλώνουν γεγονότα και τα παρουσιάζουν εντελώς μεροληπτικά.

Ο κ. Νικολάτος ανέφερε επίσης ότι ο ίδιος έχει διαπομπευτεί και τον “κατακρεούργησαν” τα ΜΜΕ επειδή έδωσε αθωωτική ψήφο στην υπόθεση Ηλιάδη – Τράπεζας Κύπρου και διερωτήθηκε αν ο ίδιος ο Πρόεδρος του Ανωτάτου έχει τύχει αυτής της μεταχείρισης, πως θα αντιμετωπίζουν οι δικαστές τις υποθέσεις όταν εγκυμονεί κίνδυνος διαπόμπευσης τους.

Ο κ. Νικολάτος είπε ακόμα στην Επιτροπή πως  στα 33 χρόνια που είναι Δικαστής, δεν πιστεύει να υπήρξε άλλος Δικαστής που να αυτοεξαιρέθηκε τόσες φορές από υποθέσεις όσο ο ίδιος.

Ο Πρόεδρος του Ανωτάτου είπε επίσης πως η 45ετής φιλία του με τον Γενικό Εισαγγελέα τερματίστηκε μόλις εκδόθηκε η απόφαση Ηλιάδης – Τράπεζας Κύπρου.

Ο κ. Νικολάτος, ακολούθως,  αφού απολογήθηκε που αναφέρθηκε σε προσωπικά θέματα, πρόσθεσε ότι προσπάθησε να πει ότι μετά την απόφαση Ηλιάδη- Τράπεζας Κύπρου, ο δικηγόρος Νίκος Κληρίδης, έκανε έρευνα και τον κατηγόρησε για διαπλοκή.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network