MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ψηλά τα ποσοστά χρήσης τηλεργασίας σε Κύπρο – ΕΕ το 2022

Advertisement

Sponsored by exness

Τι δείχνει έρευνα της Eurostat

Το 59% των επιχειρήσεων στην Κύπρο με 10 ή περισσότερους εργαζόμενους ή αυτοεργοδοτούμενους συνεργάτες αξιοποίησαν το εργαλείο των συναντήσεων μέσω τηλεδιάσκεψης το 2022, πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ (50%), σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με την οποία η χρήση εργαλείων τηλεργασίας είναι αρκετά διαδεδομένη σε Κύπρο και ΕΕ.

Advertisement

Τα στοιχεία καταγράφουν τις αλλαγές στα μοντέλα εργασίας που έφερε η πανδημία της COVID-19, και τις διαφορές μεταξύ των κρατών μελών.

Τα μεγαλύτερα ποσοστά καταγράφηκαν το 2022 στη Σουηδία (79,4%),τη Φινλανδία (78,5%), τη Δανία (78,0%), τη Μάλτα (68,3%) και την Ιρλανδία (63,6%).

Τα χαμηλότερα μερίδια καταγράφηκαν στη Βουλγαρία (28,2%), την Ουγγαρία (29,4%), τη Ρουμανία (31,2%), την Ελλάδα (32,9%) και τη Σλοβακία (35,2%).

Οι μεγάλες επιχειρήσεις ήταν κυρίως αυτές που αξιοποίησαν εργαλεία τηλεργασίας, και πιο συγκεκριμένα την πρόσβαση από το σπίτι στο σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στα έγγραφα και στις επιχειρηματικές εφαρμογές ή λογισμικά της επιχείρησης.

Συγκεκριμένα, το 59,4% των επιχειρήσεων στην Κύπρο με 10 ή περισσότερους εργαζομένους ή αυτοαπασχολούμενους (57% στην ΕΕ) προσέφεραν και τους τρεις τύπους απομακρυσμένης πρόσβασης στους εργαζομένους τους.

Σε σχέση με το μέγεθος των επιχειρήσεων, το 84,2% των μεγάλων επιχειρήσεων στην Κύπρο και 91,0% στην ΕΕ (250 ή περισσότεροι εργαζόμενοι ή αυτοαπασχολούμενοι) προσέφεραν και τους τρεις τύπους απομακρυσμένης πρόσβασης στους υπαλλήλους τους, ενώ το ίδιο συνέβη στο 72,4% των μεσαίων επιχειρήσεων στην Κύπρο και στο 77,2% στην ΕΕ (από 50 έως 249 εργαζόμενους ή αυτοαπασχολούμενους) και στο 56,9% των μικρών επιχειρήσεων στην Κύπρο και στο 52,4% στην ΕΕ (από 10 έως 49 εργαζόμενους ή αυτοαπασχολούμενους).

Οι μεγάλες επιχειρήσεις ήταν πρώτες σε ποσοστά για όλους τους τύπους απομακρυσμένης πρόσβασης. Σχεδόν όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις προσέφεραν απομακρυσμένη πρόσβαση στο σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της επιχείρησης (97% στην Κύπρο, 97,2% στην ΕΕ).

Η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων σε Κύπρο και ΕΕ παρείχε πρόσβαση σε έγγραφα της επιχείρησης (π.χ. αρχεία, λογιστικά φύλλα, παρουσιάσεις, διαγράμματα, φωτογραφίες) (86,4% στην Κύπρο, 94,0% στην ΕΕ) και σε επιχειρηματικές εφαρμογές ή λογισμικό της επιχείρησης (π.χ. πρόσβαση σε συστήματα λογιστικής, πωλήσεων, παραγγελιών, διαχείρισης πελατειακών σχέσεων (CRM)) (89,8% στην Κύπρο, 92,4% στην ΕΕ).

Όσον αφορά τις μεσαίες επιχειρήσεις, το 91,8% στην Κύπρο και 90,9% στην ΕΕ έδωσαν στους υπαλλήλους τους απομακρυσμένη πρόσβαση στο σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το 80,6% στην Κύπρο και 83,0% στην ΕΕ στα έγγραφα της επιχείρησης και το 77,5% στην Κύπρο και 80,4% στην ΕΕ στις επιχειρηματικές εφαρμογές ή το λογισμικό της επιχείρησης.

Συγκριτικά, οι μικρές επιχειρήσεις παρείχαν απομακρυσμένη πρόσβαση σε μικρότερο βαθμό, αφού το 79,5% στην Κύπρο και το 74,8% στην ΕΕ έδωσαν στους υπαλλήλους τους απομακρυσμένη πρόσβαση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, το 66,5% στην Κύπρο και το 60,9% στην ΕΕ στα έγγραφα και το 62,4% στην Κύπρο και το 57,5% στην ΕΕ στις επιχειρηματικές εφαρμογές ή το λογισμικό της επιχείρησης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network