MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ψηφίστηκε ο τροποποιητικός «νόμος» περί δασκάλων στα κατεχόμενα

Advertisement

Sponsored by exness

Εγκρίθηκε την Δευτέρα από τη «βουλή» με πλειοψηφία ο τροποποιητικός «νόμος» περί δασκάλων, σύμφωνα με την εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί»

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, το «νομοσχέδιο» ψηφίστηκε από τον «κυβερνητικό» συνασπισμό κομμάτων UBP-DP-YKP, παρ’ όλες τις αντιδράσεις και τις απεργιακές κινητοποιήσεις των συντεχνιακών οργανώσεων.

Advertisement

Ο νέος «νόμος» ρυθμίζει μεταξύ άλλων την πρόσληψη προσωρινών εκπαιδευτικών, τους ορισμούς των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών ειδικών μαθημάτων, τα προσόντα των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για το διορισμό τους ως εκπαιδευτικών, τις εβδομαδιαίες ώρες διδασκαλίας των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας, επαγγελματικής και τεχνικής εκπαίδευσης.

Οι συντεχνιακές οργανώσεις των Τουρκοκύπριων δασκάλων (KTÖS) και καθηγητών μέσης εκπαίδευσης (KTOEÖS) πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από τη «βουλή» του κατοχικού καθεστώτος και πέταξαν τα πτυχία τους στον κήπο της «βουλής». Υπήρχε έντονη αστυνομική παρουσία και σημειώθηκαν μικροεπεισόδια με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιές η καγκελόπορτα του κτηρίου.

Ο «πρωθυπουργός» Ουνάλ Ουστέλ, αναφερόμενος στο θέμα της ψήφισης του «νόμου» ότι θα ανακουφίσει τη «χώρα» και θα ανοίξει το μέλλον των νέων, ενώ ο «υπουργός παιδείας» είπε ότι οι συντεχνίες δεν λένε σε πιο σημείο του «νόμου» αντιδρούν και προβαίνουν σε απεργίες ξεγελώντας τους εκπαιδευτικούς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network