MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ψηφίστηκαν νόμοι για γνώση της ελληνικής γλώσσας σε καλύτερο βαθμό στα σχέδια υπηρεσίας

Advertisement

Sponsored by exness

Η Ολομέλεια της Βουλής με 22 ψήφους υπέρ, 17 εναντίον και 1 αποχή ψήφισε σε νόμους δύο προτάσεις νόμου που αναβαθμίζουν τη γνώση της ελληνικής γλώσσας στα σχέδια υπηρεσίας για προσλήψεις στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Η μία πρόταση νόμου κατατέθηκε από τον Βουλευτή της ΕΔΕΚ Κωστή Ευσταθίου και ψηφισθείσα τροποποιεί τον περί Δημόσιας Υπηρεσίας Νόμο, καθορίζοντας ότι σε σχέδιο υπηρεσίας οποιασδήποτε θέσης στη δημόσια υπηρεσία, το απαιτούμενο προσόν της γνώσης ξένης γλώσσας δεν θα καθορίζεται σε βαθμό ή επίπεδο ίδιο ή ανώτερο του βαθμού ή επιπέδου γνώσης που απαιτείται για τις επίσημες ή για μία από τις επίσημες γλώσσες της Δημοκρατίας.

Advertisement

Η δεύτερη πρόταση νόμου κατατέθηκε από τους Βουλευτές του ΔΗΣΥ Δημήτρη Δημητρίου, Γεώργιο Γεωργίου και Κυριάκο Χατζηγιάννη και διαλαμβάνει ότι δεν επιτρέπεται σε σχέδιο υπηρεσίας οποιασδήποτε θέσης στη δημόσια υπηρεσία, να καθορίζεται ως απαιτούμενο προσόν η γνώση ξένης γλώσσας σε βαθμό ή επίπεδο ίδιο ή ανώτερο από τον βαθμό ή επίπεδο γνώσης που απαιτείται για τις επίσημες ή για μία από τις επίσημες γλώσσες της Δημοκρατίας, περαιτέρω δε όπου σε υφιστάμενο σχέδιο υπηρεσίας θέσης απαιτείται το προσόν της πολύ καλής γνώσης της ελληνικής γλώσσας, να λογίζεται ότι αντί αυτού απαιτείται το προσόν της πάρα πολύ καλής γνώσης της ελληνικής γλώσσας.

Ο κ. Ευσταθίου είπε ότι είναι ένα από τα ζητήματα που αφορούν την αξιοπρέπεια του κράτους, η γνώση της ελληνικής γλώσσας να είναι εντονότερη από την ξένη γλώσσα. Πρόσθεσε ότι εμμονή στην αγγλική γλώσσα για την κοινωνική καταξίωση και ανέλιξη και ανάδειξη στην κοινωνία μετετράπη σε σύστημα υποτέλειας.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης εξέφρασε μεγάλη ανησυχία για τα προβλήματα που θα προκληθούν με τα σχέδια υπηρεσίας. Δεν μπορεί να είμαστε απερίσκεπτοι, συνέχισε και εξέφρασε φόβους ότι μπορεί να υπονομευθεί το δημόσιο σχολείο, προσθέτοντας ότι θα αρχίσουμε εκ νέου να κτίζουμε νομολογίες

Ο κ. Δημητρίου είπε πως ο νόμος είναι το πρώτο βήμα. Σε ό,τι αφορά την αναστάτωση στα σχέδια υπηρεσίας, είπε «ας είναι η αφορμή για τον εκσυγχρονισμό των σχεδίων».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network