MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΠΣΕΜ: Θύμα της Νέας Τάξης Πραγμάτων είναι και η Κύπρος

Advertisement

Sponsored by exness

Η ΠΣΕΜ καταδικάζει «την ιμπεριαλιστική – επεκτατική πολιτική των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, που έχει ως στόχο το ξαναμοίρασμα του κόσμου και τον έλεγχο του, με τη διεύρυνση των σφαιρών ελέγχου και επιρροής των ΗΠΑ» και θεωρεί ότι «οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ παραβιάζουν με αυτή τους την πολιτική, κάθε αρχή διεθνούς δικαίου και επιβάλλουν δια της βίας το δίκαιο του ισχυρού».

Advertisement

Σε ψήφισμά της για τη Διεθνή Κατάσταση, που ενέκρινε κατά το 21ο Συνέδριο της, η ΠΣΕΜ αναφέρει ότι «οι λαοί θα πρέπει να συνεχίσουν και να εντείνουν την αντίσταση τους στη συνολική αυτή πολιτική, οραματιζόμενοι έναν καλύτερο και ειρηνικό κόσμο, προσθέτοντας ότι «θύμα της Νέας Τάξης Πραγμάτων είναι και η Κύπρος».

Εκφράζει την υποστήριξή της σε όλους τους αγωνιζομένους λαούς και στα φιλειρηνικά και αντιπολεμικά κινήματα, που αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους και την εφαρμογή των αρχών του Διεθνούς Δικαίου.

«Το κυπριακό μαθητικό κίνημα, ως αναπόσπαστο κομμάτι του κυπριακού λαού, νιώθει στο πετσί του την πολιτική που εφαρμόζεται από τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, δεν θα μπορούσαμε παρά να εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς τον κάθε αγωνιζόμενο λαό ενάντια στον Ιμπεριαλισμό του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ», αναφέρει η ΠΣΕΜ.

Η ΠΣΕΜ εκφράζει την έντονη ανησυχία της, για την «επανεμφάνιση και ανάπτυξη ακραίων φασιστικών κινημάτων, τα οποία άρχισαν να διεκδικούν ρόλο στην παγκόσμια πολιτική ζωή, εκμεταλλευόμενα τις επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, συστηματικά καλλιεργούν ρατσιστικά και ξενοφοβικά σύνδρομα».

Όπως αναφέρει «η παγκόσμια οικονομική κρίση είναι απότοκο των πολιτικών που ακολουθούν οι χώρες που εκφράζουν τη Νέα Τάξη Πραγμάτων», σημειώνοντας πως «η σημερινή παγκόσμια κρίση είναι διαφορετική από τις συνηθισμένες περιοδικές και περιορισμένες κρίσεις του καπιταλισμού που καταγράφηκαν τις τελευταίες δεκαετίες».

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network