MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ψάχνουν το γιατί δεν μετακινήθηκαν οι servers που πλημμύρισαν μετά την απόφαση Υπουργικού

Advertisement

Sponsored by exness

Ψάχνουν το γιατί δεν μετακινήθηκαν οι servers που πλημμύρισαν – Απόφαση Υπουργικού από το 2022 – Το Υφυπουργείο Έρευνας και Καινοτομίας θα διεξάγει έρευνα για να διαπιστώσει τους λόγους που δεν υλοποιήθηκε

Από το 2022 και τη λήψη σχετικής απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου έπρεπε να είχαν μετακινηθεί οι κρατικοί διαμετακομιστές σε εγκαταστάσεις της Cyta, όπως προκύπτει από ενημέρωση του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής.

Advertisement

Σε ανακοίνωση του Υφυπουργείου σημειώνεται ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια προς αποκατάσταση της παροχής των διαδικτυακών υπηρεσιών του Κράτους.

Εξηγεί δε, πως «το χθεσινό συμβάν που σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου Οικονομικών επηρέασε εξοπλισμό των διακομιστών του Τμήματος Υπηρεσιών Πληροφορικής, που παρέχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο για τις κρατικές ιστοσελίδες».

Σημειώνει δε, πως «μέχρι στιγμής έχει ήδη αποκατασταθεί και τεθεί σε λειτουργία το τηλεφωνικό κέντρο και εργαζόμαστε εντατικά προς επαναφορά το συντομότερο δυνατόν των υπόλοιπων υπηρεσιών που έχουν επηρεαστεί. Σημαντικό μέρος της ζημιάς άρχισε να αποκαθίσταται σταδιακά».

«Δυστυχώς«, συνεχίζει, «τα συστήματα είχαν τοποθετηθεί στο κτήριο του Υπουργείου Οικονομικών κατά τρόπο που βρίσκονταν εκτεθειμένα σε πιθανό ατύχημα. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι λήφθηκε απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου τον Νοέμβριο 2022 για μετακίνηση του εξοπλισμού στις εγκαταστάσεις της CYTA.Το Υφυπουργείο θα διεξάγει έρευνα για να διαπιστώσει τους λόγους που δεν υλοποιήθηκε η εν λόγω απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου του Νοεμβρίου αλλά και τους λόγους που δεν λήφθηκαν περαιτέρω μέτρα θωράκισης των υφιστάμενων εγκαταστάσεων».

«Εκφράζουμε τη λύπη μας και απολογούμαστε για την όποια ταλαιπωρία υφίστανται οι πολίτες» υπογραμμίζει το Υφυπουργείο.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network