MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ψάχνουν σήμερα τις απαντήσεις που δεν δόθηκαν 23 χρόνια πριν. Η δολοφονία του Μιχάλη Ευαγγέλου στο Lady’s Mile

Advertisement

Sponsored by exness

Ανοίγει ξανά ο φάκελος στυγερής δολοφονίας στη Λεμεσό 23 χρόνια μετά – Δε βρέθηκε ποτέ ο δολοφόνος του Μιχάλη Σάββα Ευαγγέλου – Είχε εντοπιστεί δολοφονημένος στο Lady’s Mile – Ελπίδα ότι με σύμμαχο την επιστήμη θα δοθούν απαντήσεις που ίσως απαλύνουν τον πόνο της οικογένειας

Τα τεκμήρια που δεν μπόρεσαν να «μιλήσουν» τότε… πιστεύεται ότι θα δώσουν απαντήσεις σήμερα, οι οποίες ενδεχομένως να είναι βοηθητικές για την εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος που διαπράχθηκε πριν από 23 χρόνια στη Λεμεσό και συγκεκριμένα στην περιοχή του Lady’s Mile με θύμα τον Μιχάλη Σάββα Ευαγγέλου, γνωστός τότε ως «Μιχαλούι».

Advertisement

Οι ανακριτές των Βρετανικών Βάσεων, πιστεύουν ότι η εξέλιξη της επιστήμης μπορεί να αποβεί βοηθητική για την υπόθεση, εφόσον υπάρχουν ακόμα σημαντικά τεκμήρια που είχαν περισυλλεγεί τότε.

25 Ιουνίου 1998

Εντοπίζεται νεκρός στο όχημά του στην περιοχή του Lady’s Mile, ο 25χρονος Μιχάλης Σάββα Ευαγγέλου «Μιχαλούι» φέροντας τραύματα από μαχαιριές.

Από τους ανακριτές που διερευνούσαν την υπόθεση, εκτιμήθηκε ότι το έγκλημα διαπράχθηκε αλλού και συγκεκριμένα περίπου 50 μέτρα πριν από το σημείο που βρέθηκε το αυτοκίνητο. Συγκεκριμένα, από τις τότε έρευνες είχε εξαχθεί το συμπέρασμα ότι μετά που δέχθηκε τις φονικές μαχαιριές, ο άτυχος νέος σύρθηκε για περίπου 50 μέτρα μέχρι το όχημά του, με σκοπό να φύγει από το σημείο και να ζητήσει βοήθεια, ωστόσο δεν πρόλαβε.

Τότε, είχε διερευνηθεί πληροφορία, ότι πριν από τη διάπραξη του στυγερού εγκλήματος το θύμα, με ένα άλλο πρόσωπο, είχαν πάει για σουβλάκια. Ωστόσο άλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι είχε θεαθεί αλλού.

Όπως πληροφορείται η Cyprus Times, τότε είχαν περάσει για ανάκριση διάφορα πρόσωπα, ωστόσο δεν είχε συλληφθεί κανείς.

24 Ιουνίου 2021

Ο φάκελος της υπόθεσης δεν ανοίγει ξανά επειδή προέκυψε κάποιο νέο στοιχείο, όπως μας εξηγήθηκε από αρμόδια πηγή των Βρετανικών Βάσεων, αλλά στα πλαίσια τακτικής που ακολουθείται από τις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου, για τις ανεξιχνίαστες υποθέσεις.

Η ελπίδα στο DNA

Όλα τα τεκμήρια που υπάρχουν σε σχέση με την υπόθεση, θα τύχουν επανεξέτασης και εκφράζεται η ελπίδα ότι ίσως οδηγήσουν σε κάποιο στοιχείο. Από την Αστυνομία εκφράζεται ελπίδα, ότι η νέα μεθοδολογία, συμπεριλαμβανομένων των βελτιωμένων εξετάσεων DNA και των δακτυλικών αποτυπωμάτων, θα ρίξουν φως και ίσως οδηγήσουν σε εξιχνίαση της υπόθεσης, έστω και 23 χρόνια μετά.

Σε δηλώσεις του ο Ανώτερος Υπαστυνόμος των Β.Β, Πανίκος Παναγή, ο οποίος ηγείται της αστυνομικής έρευνας ανέφερε «ανήμερα της επετείου της ανθρωποκτονίας που έλαβε χώρα πριν από 23 χρόνια, απευθύνουμε έκκληση σε όποιον έχει να δώσει πληροφορίες».

Όπως υπογραμμίζει, «όλες οι πληροφορίες θα χειρίζονται με μεγάλη εμπιστευτικότητα και ελπίζουμε να βρούμε τον υπεύθυνο, για να προσφέρουμε κάποια ανακούφιση στην οικογένεια του αποθανόντος».

Η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων απευθύνει έκκληση προς το κοινό, εάν κατέχει πληροφορίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν, να καλέσουν στα τηλέφωνα 2596 7227 ή 2596 7278.

Όπως πληροφορούμαστε, οι φάκελοι άλλων δύο σοβαρών εγκλημάτων που έμειναν ανεξιχνίαστα στα συρτάρια της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων, αναμένεται να ανοίξουν και πάλι σε κατοπινό στάδιο.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network