Εν αναμονή του restart της εστίασης μέσα Μαρτίου – Σε λίγες ημέρες ο καθορισμός και των πρωτοκόλλων – Ανησυχία για απείθαρχους που ανοίγουν επιχειρήσεις κατά παράβαση των διαταγμάτων – Πως σχολιάζει στη Cyprus Times το φαινόμενο ο Φάνος Λεβέντης
Κατέβασε το APP της CYPRUS TIMES! ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS
Αντίστροφα μετρούν οι ιδιοκτήτες κέντρων εστίασης για την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων τους με φυσική παρουσία πελατών, μετά από αρκετό χρονικό διάστημα ελέω των μέτρων κατά της πανδημίας.
Η 16η Μαρτίου είναι η ημερομηνία που θα γίνει το restart της εστίασης σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις, ωστόσο ακόμη δεν έχουν εκπονηθεί τα απαιτούμενα πρωτόκολλα για να τεθούν συγκεκριμένα τα μέτρα και οι προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις.
- Από party σε party η Αστυνομία στη Λεμεσό. Τα χάλασαν και μοίρασαν… εξώδικα
- Πήγαν σε εστιατόριο για… κλέφτικο και τους «έπιασε» η Αστυνομία. Πρόστιμο σε μαγαζάτορα και 3 πελάτες
- Μικρές χαλαρώσεις… «τρύπα» στην επιτήρηση, σπαζοκεφαλιά η εστίαση
«Περιμένουμε το Υπουργείο Υγείας όπως δεσμεύτηκε, να μας καλέσει για να βγει και η τελική μορφή του πρωτοκόλλου κάτω από το οποίο θα επαναλειτουργήσουν οι επιχειρήσεις μας», σημειώνει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΙΚΑ στη Cyprus Times.
Όπως διευκρινίζει ο κ.Λεβέντης, οι ιδιοκτήτες κέντρων σίγουρα θα απαιτήσουν ικανοποιητικό ωράριο λειτουργίας, καθώς και αριθμό ατόμων φιλοξενίας-θαμώνων στις επιχειρήσεις τους, ώστε να μην καταλήξουν να είναι ανοιχτοί εις βάρος της τσέπης τους.
Την ίδια ώρα όπως υπογραμμίζει, οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής αναμένουν επέκταση της οικονομικής στήριξης έτσι ώστε να μείνουν «ζωντανές», κάτι που έκανε και η Μεγάλη Βρετανία και θα ήταν καλό να αντιγράψουμε.
«Απείθαρχοι» ανοίγουν τα εστιατόρια… Πληθαίνουν οι καταγγελίες
Ολοένα και αυξάνονται οι καταγγελίες της αστυνομίας σε ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής ή εστιάτορες, που κατά παράβαση της νομοθεσίας και των διαταγμάτων ανοίγουν τις επιχειρήσεις τους και εξυπηρετούν κοινό.
- Με 8 χαλαρώσεις… ένα βήμα πιο κοντά στο restart. «Αναμενόμενη η αύξηση κρουσμάτων»
- Στη Λεμεσό και πάλι η πρωτιά με τα περισσότερα πρόστιμα για παράβαση των μέτρων… Αναλυτικά ανά επαρχία
Κληθείς να σχολιάσει τα περιστατικά που παρατηρήθηκαν το τελευταίο διάστημα ο κ. Λεβέντης, τονίζει ότι μας απασχολεί αυτό το θέμα, ωστόσο «όπως διαπιστώσαμε πρόκειται κυρίως για περιπτώσεις όπου επιχειρηματίες εξυπηρετούν άτομα του στενού τους κύκλου».
«Δεν πιστεύω ότι κανείς ρισκάρει να ανοίξει για λίγους πελάτες το εστιατόριο του ή την επιχείρηση του. Η κατάσταση ίσως να οδήγησε κάποιον στις συμπεριφορές αυτές, ώστε να βρεθεί με φίλους του», πρόσθεσε.
Πάντως πονοκέφαλο για τους αρμόδιους παραμένουν επιχειρήσεις που παραβιάζουν τα μέτρα, με την αστυνομία να επιχειρεί περισσότερους και πιο ενδελεχείς ελέγχους, κυρίως στην επαρχία Λεμεσού, η οποία κρατά τα «σκήπτρα» των καταγγελιών.