MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Προβληματιζόταν μέχρι χθες βράδυ, το πρωί έλαβε απόφαση. Γιατί δεν διεκδικεί τον θρόνο ο Καρπασίας

Advertisement

Sponsored by exness

Τι οδήγησε τον Επίσκοπο Καρπασίας στην απόφαση να μην διεκδικήσει τον αρχιεπισκοπικό θρόνο – Ήταν προβληματισμένος μέχρι χθες βράδυ αναφέρουν γνωρίζοντες το παρασκήνιο – Έλαβε τελική απόφαση το πρωί

Πίσω από τις… λέξεις του Επισκόπου Καρπασίας Χριστοφόρου, ο οποίος αντί υποβολής υποψηφιότητας απέστειλε το πρωί δήλωση μέσω της οποίας εξηγούσε ότι δεν θα διεκδικήσει τον θρόνο του Αποστόλου Βαρνάβα.

Advertisement

«Όταν ανακοίνωνα το ενδιαφέρον μου, ως Αρχιερέας, για την ανάδειξη νέου Αρχιεπισκόπου, δήλωνα με σαφήνεια  ότι, «η διαδοχή για τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο πρωτίστως αποτελεί ένα καθαρά εκκλησιαστικό γεγονός, παρά μία εκλογική διαδικασία. Ένα γεγονός το οποίο έχει την αναφορά του στην ουσία της Εκκλησίας, η οποία είναι το Σώμα Χριστού. Συνεπώς, δεν μπορεί να αποτελεί μία συνήθη κοσμική διαδικασία, η οποία θα βγάζει προς τα έξω διεκδίκηση, αντιπαράθεση, συγκρούσεις και ανθρώπινα πάθη και αδυναμίες» αναφέρει μεταξύ άλλων στη γραπτή του δήλωση, μέσω της οποίας γνωστοποιούσε την απόφαση του.

Για τους ενδοιασμούς του Επισκόπου, η Cyprus Times πληροφορήθηκε από χθες βράδυ, καθώς ο ίδιος είχε εκφράσει προβληματισμούς σε άτομα του περιβάλλοντος του. Την τελική του απόφαση την έλαβε ωστόσο σήμερα το πρωί.

Όπως μας αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, ο Επίσκοπος προβληματίστηκε ιδιαιτέρως τις τελευταίες μέρες από την τροπή που έλαβε ο προεκλογικός αγώνας και έλαβε απόφαση να «κάνει πίσω».

Χθες βράδυ και πριν ακόμα λάβει τελική απόφαση, μιλούσε σε σύναξη στο Γέρι. «Οι πιστοί πρέπει να κουβαλούν μέσα τους τον Θεό και όχι τον Αρχιεπίσκοπο και τους δεσπότες» είχε αναφέρει στους παρευρισκόμενους.

Ο ίδιος δε θέλησε να προβεί σε περαιτέρω δηλώσεις, ωστόσο οι ίδιες πηγές αναφέρουν στη Cyprus Times ότι είναι ενοχλημένος και ανήσυχος για τη διάσπαση και πόλωση που καταγράφονται τις τελευταίες μέρες «που ξεφεύγει του πραγματικού νοήματος για ανάδειξη αρχιεπισκόπου» όπως αναφέρει ο ίδιος σε πρόσωπα του περιβάλλοντος του, θεωρώντας ότι δεν ταιριάζει με την εκκλησία μια διαδικασία ανταλλαγής κατηγοριών. Και εμμένει στη θέση του ότι από πλευράς του δεν έγινε καμία προσπάθεια συνεννόησης με τον οποιονδήποτε.

Βεβαίως το ερώτημα που προκύπτει τώρα είναι αν ο Επίσκοπος Χριστοφόρος ταχθεί στο πλευρό κάποιου εκ των υποψηφίων και ποιος θα είναι αυτός.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal