MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Προβληματισμός για την επιβάρυνση… προειδοποιήσεις για τη συνέχεια

Advertisement

Sponsored by exness

Αναβρασμός, προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί μεταξύ των πολιτών για την ασφάλεια του εμβολίου της AstraZeneca – Με την επιδημιολογική εικόνα να παραμένει επιβαρυμένη η Κύπρος επιχειρεί από χθες ένα ακόμη βήμα προς την κανονικότητα – Στα όρια τους τα κρατικά νοσηλευτήρια – Αυστηρό μήνυμα και προειδοποιήσεις από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Με την κατάσταση στα κρατικά νοσηλευτήρια να συνεχίζει σε οριακά σημεία, η χθεσινή έκρηξη κρουσμάτων, επιβεβαιώνει την επιδημιολογική επιβάρυνση των τελευταίων ημερών, την ώρα που η Κύπρος από χθες επιχειρεί ένα ακόμα βήμα προς την κανονικότητα.

Advertisement

Χθες βράδυ, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 475 νέα κρούσματα, ενώ οι νοσηλευόμενοι ασθενείς έφταναν τους 221, με τους 42 να βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Το ποσοστό θετικότητας στο 0,99%.

Στο μεταξύ, ο δημόσιος διάλογος συνεχίζει να περιστρέφεται γύρω από τα όσα παρακολουθήσαμε να συμβαίνουν την Κυριακή, με το υπαίθριο καρναβαλίστικο πάρτι που στήθηκε στην πλατεία του παλιού λιμανιού. Εικόνες που ανάγκασαν σε παρέμβαση τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος απευθυνόμενος στους πολίτες με αυστηρό ύφος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αυστηροποίησης των μέτρων εάν κριθεί αναγκαίο.

«Για υστάτη φορά, προτού τα επιδημιολογικά δεδομένα μάς αναγκάσουν να λάβουμε νέα αυστηρά και, ενδεχομένως, τοπικά μέτρα, καλώ το σύνολο των συμπολιτών μου να συνειδητοποιήσουν πως δεν θα επιτρέψω η χώρα, λόγω της αλόγιστης και ασυνείδητης συμπεριφοράς μιας θλιβερής μειοψηφίας να υποφέρει στο σύνολο της» ανέφερε ο Πρόεδρος.

Στο μεταξύ, αναβρασμός, προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί μεταξύ των πολιτών για την ασφάλεια του εμβολίου της AstraZeneca.

Η απόφαση των κυπριακών αρχών να βάλουν στον πάγο μέχρι την Πέμπτη 18 Μαρτίου την χορήγηση του εμβολίου, όπως έπραξαν και άλλα 14 ευρωπαϊκά κράτη, έγινε καθαρά για προληπτικούς λόγους, εξηγούν οι αρμόδιοι. Και αναμένουν την γνωμοδότηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων για το κατά πόσο το εμβόλιο της AstraZeneca συνδέεται με 40 περίπου θρομβοεμβολικά επεισόδια που αναφέρθηκαν σε διάφορες χώρες.

Εν μέσω του κλίματος αβεβαιότητας σε ευρωπαϊκό πεδίο των εμβολίων, η Κυπριακή Δημοκρατία με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, προχωρεί στην προαγορά 50 χιλιάδων δόσεων του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, υπό την προϋπόθεση ενεργοποίησης της συμφωνίας όταν το εμβόλιο λάβει έγκριση από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network