MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Προβληματισμός από τις συνεχείς πυρκαγιές… «Δε μπορεί να είναι σύμπτωση»

Advertisement

Sponsored by exness

Ιδιαίτερα δύσκολο ήταν το Σαββατοκύριακο για την Πυροσβεστική Υπηρεσία, που έτρεχε από επαρχία σε επαρχία και από περιοχή σε περιοχή για να δώσει μάχη με τις φλόγες και τους σφοδρούς ανέμους – Έντονος προβληματισμός και συνάμα ανησυχία επικρατεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία

Σοβαρότερη πυρκαγιά το Σάββατο αυτή στην αλυκή της Λάρνακας, ενώ σε πέραν των 20 πυρκαγιών ανταποκρίθηκαν τα μέλη της Πυροσβεστικής την Κυριακή. Σε φωτιά στην περιοχή Λαπάτσα της επαρχίας Λευκωσίας, οι φλόγες έφτασαν κοντά σε οικίες και πρατήριο καυσίμων, με την Πυροσβεστική να προλαβαίνει ευτυχώς τα χειρότερα.

Advertisement

Μάλιστα το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο μεγάλο όταν εμφανίζονται αρκετές εστίες σε διάφορες περιοχές.

Κληθείς να τοποθετηθεί επί του θέματος ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής ανέφερε στη Cyprus Times, πως «από την στιγμή που εκδίδεται «Κοκκίνος Συναγερμός» και παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα, δηλαδή να ξεσπούν πυρκαγιές σε συγκεκριμένες περιοχές θεωρούμε πως δεν είναι σύμπτωση».

Τέτοιες περιπτώσεις είναι αυτές των πυρκαγιών στην αλυκή στην Επαρχία Λάρνακας και στον Ύψωνα της Επαρχίας Λεμεσού.

Ο κ. Κεττής τόνισε για πολλοστή φορά πως «εμείς θέλουμε ο κόσμος να είναι σε εγρήγορση και να ενημερώνει της αστυνομία όταν πέφτει στην αντίληψη του κάποια άσκοπη, αμελής, απερίσκεπτη η ακόμη και το πιο χειρότερο κακόβουλη ενέργειας» .

Ερωτηθείς αν υπάρχουν ενδείξεις για κακόβουλες ενέργειες ανέφερε πως «υπάρχουν κάποιες ενδείξεις σχετικά την συχνότητα των πυρκαγιών που εκδηλώνονται καθώς και η επαναλαμβανόμενες πυρκαγιές σε συγκεκριμένους χώρους».

Την προσωπική ευθύνη για τον καθαρισμό των ιδιωτικών περιουσιών είναι προσωπική ευθύνη των πολιτών. Όπως είπε, όταν καθαριστούν οι περίμετροι των σπιτιών σίγουρα μια πυρκαγιά μπορεί να έρθει αλλά αν δεν βρει «τροφή» και δεν θα προχωρήσει εντός των υποστατικών.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν πληροφορίες ότι οι φωτιές τίθενται σκόπιμα μετά και την εμφάνιση των κουνουπιών, αρκέστηκε να μας αναφέρει πως υπάρχει αυτό το θέμα  στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network