MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Προβλήματα από νωρίς… Δίωρη αποχή μαθητών. Παράπονα για ασφυκτικές συνθήκες και αδίδακτη ύλη

Advertisement

Sponsored by exness

Σε δίωρη αποχή από τα μαθήματά τους κατέρχονται σήμερα οι μαθητές – Εκτός τάξεων κατά την 5η και 6η περίοδο μαθητών – Για ασφυκτικές συνθήκες στις σχολικές αίθουσες κάνει λόγο η ΠΣΕΜ

Προβλήματα και αποχή μαθητών μόλις δύο εβδομάδες από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Advertisement

Κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων για ασφυκτικές συνθήκες στις σχολικές αίθουσες λόγω της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και με αναφορές στην ύλη που έχει μείνει αδίδακτη από την περσινή χρονιά και δεν έχει ακόμα καλυφθεί, η ΠΣΕΜ έλαβε απόφαση για αποχή και κάλεσε όλους τους μαθητές όπως μείνουν εκτός τάξεων κατά την 5η και 6η περίοδο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωσή της ΠΣΕΜ «δυο βδομάδες μετά το άνοιγα των σχολείων, η κατάσταση στα σχολεία είναι πολύ δύσκολη για τους μαθητές. Δυστυχώς παρ’ όλες τις εκκλήσεις μας, το Υπουργείο Παιδείας δεν μας λαμβάνει υπόψη».

Η ΠΣΕΜ, κάνει λόγο για ασφυκτικές συνθήκες στις σχολικές αίθουσες λόγω της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και αναφέρει ότι η ύλη που έχει μείνει αδίδαχτη από την περσινή χρονιά δεν έχει καλυφτεί.

«Απαιτούμε να ακουστεί η φωνή μας, να δημιουργήσουμε συνθήκες βιώσιμες για τους μαθητές, να οικοδομήσουμε ένα ανθρώπινο και δημοκρατικό σχολείο. Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, 5η και 6η περίοδο ΚΑΝΕΝΑΣ μαθητής στην τάξη».

Αυτούσια η χθεσινή ανακοίνωση της ΠΣΕΜ:

Δύο βδομάδες μετά το άνοιγμα των σχολείων και δυστυχώς η κατάσταση στα σχολεία είναι πολύ δύσκολη για τους μαθητές. Δυστυχώς παρόλες τις εκκλήσεις μας, το Υπουργείο Παιδείας δεν μας λαμβάνει υπόψη. Όχι μόνο δεν πήραν έγκαιρα μέτρα για να βελτιώσουν την κατάσταση, όχι μόνο δεν είχαν πλάνο και προγραμματισμό αλλά δεν απάντησαν καν στις τελευταίες επιστολές (17/9 και 21/9) που στείλαμε με συγκεκριμένα αιτήματα.

Η ύλη που έχει μείνει αδίδαχτη από την περσινή χρονιά δεν έχει καλυφτεί. Δεν μπορούσε να καλυφτεί σε δύο βδομάδες όπως προειδοποιούσαμε. Τώρα οι μαθητές Α’ και Β’ Λυκείου θα τρέχουμε μαζί με τους καθηγητές μας να καλύψουμε την ύλη και να προετοιμαστούμε για τις εξετάσεις ανά τετράμηνο. Το ίδιο και οι μαθητές της Γ’ τάξης δεν θα προλάβουν να καλύψουν την τεράστια ύλη για τις Παγκύπριες εξετάσεις. Το αποτέλεσμα θα είναι να τρέχουμε στα φροντιστήρια, οι γονείς μας να βάλουν για ακόμα μια φορά το χέρι στη τσέπη και να κυνηγούμε το βαθμό αντί την ολόπλευρη μόρφωση. Ζητούμε όπως καταργηθούν άμεσα οι εξετάσεις ανά τετράμηνο ή έστω να αναβληθούν για τη φετινή σχολική χρονιά.

Πέραν από την ύλη, τεράστιο είναι και το πρόβλημα των ασφυκτικών συνθηκών στα σχολεία. Η χρήση μάσκας σε συνδυασμό με τις ψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών και την έλλειψη κλιματισμού στις αίθουσες. Λόγω της ασφυκτικής κατάστασης υπήρχαν και λιποθυμίες. Ως ΠΣΕΜ ζητήσαμε από τον Υπουργό Παιδείας να βρεθούν λύσεις σε συνεργασία με την επιδημιολογική ομάδα και το Υπουργείο Υγείας. Δεν λάβαμε καμία απάντηση. Ούτε οι προτάσεις μας εισακούστηκαν. Ζητήσαμε πριν την έναρξη των σχολείων τη μείωση των μαθητών ανά τμήμα στους 15, την αύξηση των εκπαιδευτικών και τη μείωση της περιόδου σε 40 λεπτά αντί 45 με προϋπόθεση τη μείωση της ύλης. Και πάλι δεν εισακουστήκαμε.

Δεν εισακουστήκαμε ούτε στο θέμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και της τεχνολογικής αναβάθμισης των σχολείων. Τα σχολεία ακόμα δεν έχουν ενισχυμένο wifi, ενώ οι περισσότεροι ηλεκτρονικοί υπολογιστές δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν λόγω του ότι είναι παλιοί. Τονίσαμε επίσης εδώ και μήνες ότι δεν θα επιτρέψουμε να τοποθετηθούν κάμερες στην τάξη, καθώς τίθεται ζήτημα προστασίας προσωπικών δεδομένων. Και πάλι δεν εισακουστήκαμε.

Δυστυχώς 2 βδομάδες μετά την έναρξη και υπάρχουν μαθητές, κυρίως στις Τεχνικές Σχολές, που δεν προμηθεύτηκαν καν τα απαραίτητα βιβλία. Σε κάποια σχολεία οι μαθητές δεν προμηθεύτηκαν μάσκες και κινδυνεύουν καθημερινά με αποβολές. Ζητήσαμε να επιλυθούν άμεσα αυτά τα προβλήματα. Ακόμα περιμένουμε απάντηση από το Υπουργείο Παιδείας.

Αρκετά κτίρια σχολικών μονάδων βρίσκονται σε κακή κατάσταση χωρίς προσπάθεια να βελτιωθούν. Δεν υπάρχουν λεφτά, μας είπε αρκετές φορές στη μεταξύ μας συνάντηση ο Υπουργός. Δυστυχώς δεν θέλουν να επενδύσουν στην παιδεία, να επενδύσουν σε πιο ανθρώπινες τάξεις, να επενδύσουν στην αναβάθμιση των κτιρίων, να επενδύσουν σε περισσότερους εκπαιδευτικούς, να επενδύσουν στην τεχνολογική αναβάθμιση.

Ως ΠΣΕΜ, κρατήσαμε εποικοδομητική στάση. Προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Αναφέραμε τα προβλήματα, προτείναμε λύσεις, αλλά δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε. Το Υπουργείο Παιδείας δεν μας αφήνει άλλη επιλογή από το να αντιδράσουμε. Καλούμε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες να απέχουν από τα μαθήματα την Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου, την 5η και 6η περίοδο. Κανένας δεν μπορεί να παίζει με το μέλλον μας, κανένας δεν μπορεί να μας υποχρεώνει να βρισκόμαστε σε αίθουσες που δεν είναι βιώσιμες. Απαιτούμε να ακουστεί η φωνή μας, να δημιουργήσουμε συνθήκες βιώσιμες για τους μαθητές, να οικοδομήσουμε ένα ανθρώπινο και δημοκρατικό σχολείο.

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, 5η και 6η περίοδο ΚΑΝΕΝΑΣ μαθητής στην τάξη.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ.

*Καλούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες κατά τη διάρκεια της αποχής να τηρούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης που προβλέπονται για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network