MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Προβλήματα άλυτα από το 2014… αδυναμία επικοινωνίας» λέει η ΕΚΥΣΥ. Ενώπιον Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας

Advertisement

Sponsored by exness

Τα προβλήματα που παραμένουν άλυτα από το 2014, έθεσε η ΕΚΥΣΥ στην Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας – Όσα αναφέρει σε ανακοίνωση

Το πρόβλημα της αδυναμίας επικοινωνίας με την Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας και την ανάγκη για επίσπευση της διαδικασίας εξέτασης των αιτήσεων, έθεσε η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ) στον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Ιωάννη Βασιλειάδη.

Advertisement

Σε ανακοίνωση η ΕΚΥΣΥ αναφέρει ότι σε συνάντηση με τον κ. Βασιλειάδη έθεσε «για ακόμη μια φορά τα σοβαρά προβλήματα που δυστυχώς συνεχίζουν να παρουσιάζονται από το 2014 μέχρι και σήμερα και δεν έχουν επιλυθεί σχετικά με την αδυναμία επικοινωνίας με την Υπηρεσία τόσο της ίδιας της Οργάνωσης όσο και των ενδιαφερόμενων συνταξιούχων».

Αναφέρει επίσης ότι τέθηκε και το ζήτημα της ανάγκης για επίσπευση της διαδικασίας εξέτασης των αιτήσεων γενικά και ιδιαίτερα της επίσπευσης της διαδικασίας εξέτασης των αιτήσεων χαμηλοσυνταξιούχων που ζητούν φροντίδα και δεν έχουν την «πολυτέλεια» να περιμένουν.

Επιπλέον, η ΕΚΥΣΥ ζήτησε να μην αποκόπτονται ή να μειώνονται επιδόματα και εκ των υστέρων να ενημερώνεται ο δικαιούχος για να προβεί σε ένσταση και πρότεινε «να ενημερώνονται οι δικαιούχοι εκ των προτέρων και αν δεν δώσουν ικανοποιητικές εξηγήσεις σε καθορισμένο χρονικό διάστημα, τότε να γίνεται η αποκοπή ή η διαφοροποίηση του ποσού».

Επίσης, η Οργάνωση υπέδειξε τις «λανθασμένες διαδικασίες που ακολουθούνται εξαιτίας του ότι ζητούνται πάρα πολλά στοιχεία ξανά και ξανά που μόνο ταλαιπωρία και χάσιμο χρόνου προκαλούν όπως είναι μεταξύ άλλων ο ασφαλιστικός λογαριασμός, στον οποίο η υπηρεσία μπορεί να έχει πρόσβαση μέσω των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Τέλος η ΕΚΥΣΥ αναφέρει ότι υπέβαλε εισηγήσεις για βελτίωση του σχεδίου αφού φαίνονται εξόφθαλμα στρεβλώσεις που δημιουργούν αντιδράσεις από τους συνταξιούχους που αδικούνται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο προϊστάμενος της Υπηρεσία ευχαρίστησε την ΕΚΥΣΥ για τις εποικοδομητικές της εισηγήσεις και προτάσεις και υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει σταδιακά να επιλύσει αρκετά από τα προβλήματα που υπάρχουν.

Όπως αναφέρει η ΕΚΥΣΥ, αυτές τις μέρες αναμένεται να λειτουργήσει δοκιμαστικά στη Λευκωσία γραφείο εξυπηρέτησης των χαμηλοσυνταξιούχων και του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος ή και ελέγχου και παραλαβής των αιτήσεων. Προσθέτει ότι κάτι παρόμοιο αναμένεται να γίνει και σε άλλες επαρχίες ή και μέσω των ΚΕΠΟ.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network