MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Πρόβλημα με το GPS αεροσκαφών πάνω από την Ανατολική Μεσόγειο

Advertisement

Sponsored by exness

Πρόβλημα με το GPS αεροσκαφών πάνω από την Ανατολική Μεσόγειο – Εξαφανίζεται σε συγκεκριμένα σημεία – Τα δύο σενάρια και οι προειδοποιήσεις

Advertisement

Προβλήματα στην ομαλή διεξαγωγή πτήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο προκύπτουν το τελευταίο διάστημα λόγω του GPS των αεροσκαφών το οποίο εξαφανίζεται σε συγκεκριμένα σημεία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», οι αρχές της Κύπρου, της Τουρκίας και χωρών στη γύρω περιοχή, βρίσκονται σε κινητοποίηση έτσι ώστε να επιλυθεί το υπάρχον πρόβλημα.

Το ένα σενάριο αφορά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, ενώ το άλλο αποδίδει το πρόβλημα σε βλάβη δορυφόρων.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, προβλήματα με διακοπές λειτουργίας του συστήματος GPS στο FIR Λευκωσίας έχουν αναφερθεί αλλά σε πολύ λίγες περιπτώσεις το τελευταίο δίμηνο, ωστόσο, ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες και το τελευταίο 48ωρο έχουν αυξηθεί σημαντικά τέτοιες αναφορές από πιλότους τόσο επιβατικών όσο και ιδιωτικών αεροπλάνων.

Σημειώνεται δε ότι οι Αρχές της Πολιτικής Αεροπορίας της Κύπρου, όσο και της Τουρκίας έχουν εκδώσει έκτακτες Notam, με τις οποίες εφιστούν την προσοχή πληρωμάτων των αεροσκαφών που εκτελούν δρομολόγια στην περιοχή.

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network