MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Προβλέπεται Εθνικό… υψηλών τόνων

Advertisement

Sponsored by exness

Συνέρχεται το Εθνικό Συμβούλιο στη σκιά των αντιδράσεων στο εσωτερικό μέτωπο και του… εκνευρισμού του Προέδρου Αναστασιάδη

Advertisement

Το Κυπριακό και τα επόμενα βήμτα, η συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες αλλά και η σειρά επαφών που είχε πρόσφατα στη Νέα Υόρκη, τόσο ο ίδιος όσο και ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυβέρνησης, αναμένεται να τεθούν επί τάπητος στο τραπέζι του Εθνικού Συμβουλίου.

Η συνεδρία αναμένεται να διεξαχθεί σε υψηλούς τόνους μετά και τις πρόσφατες παρεμβάσεις των Αβέρωφ Νεοφύτου και Άντρου Κυπριανού αναφορικά με τη μορφή της λύσης. Παρεμβάσεις που οδήγησαν σε έντονη αντίδραση του Προέδρου Αναστασιάδη το βράδυ του Σαββάτου. Ο εκνευρισμός του Νίκου Αναστασιάδη, που εξέφρασε τη θέση πως «όσα λιγότερα λέγονται από όλους, τόσο το καλύτερο», ήταν περισσότερο από εμφανής.

Στο μεταξύ, με δηλώσεις του την Κυριακή ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Πρόδρομος Προδρόμου κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις να καταθέσουν απόψεις και προτάσεις κατά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.

Πάντως οι δημόσιες τοποθετήσεις από πλευράς κομμάτων καταδεικνύουν έναν γενικότερο προβληματισμό και ανησυχία για το εθνικό μας θέμα, τη στιγμή που η Κυβέρνηση εκτιμά ότι υπάρχει διέξοδος, αν και αναμένει εξελίξεις μετά το Μάιο.

Στη συνεδρία συμμετέχουν ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, και ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου.

Από πλευράς κομμάτων συμμετέχουν ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης, και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΛΑΜ, Γεάδης Γεάδη.

Η Ελένη Θεοχάρους λίγο πριν τις 11.00 αποχώρησε από τη συνεδρία λόγω προγραμματισμένου ταξιδιού.

Στη συνεδρία συμμετέχουν επίσης ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Βασίλης Πάλμας, ο διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, και η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Κλέλια Βασιλείου.

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΚΟΚΟΡΙΝ;

ShootandGoal