MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Πρώτο θέμα στα κατεχόμενα ένα οικόπεδο….και ο Σερντάρ Ντεντκάς

Advertisement

Sponsored by exness

Η αρμόδια «επιτροπή» του ψευδοκράτους αποφάσισε την παραχώρηση επί ενοικίου «κρατικής» γης στο νέο «πανεπιστήμιο» που θέλει να ιδρύσει ο γιος του Σερντάρ Ντεντκάς, Ραούφ, με την ονομασία «πανεπιστήμιο Ραούφ Ντενκτάς», το όνομα του πρώην ηγέτη των Τ/κ και πατέρα του νυν «υπουργού δημοσιονομικών»

Advertisement

Εδώ και 3 μέρες το ζήτημα απασχολεί τον τ/κ Τύπο και μονοπωλεί τις συζητήσεις στη «βουλή» και τις τηλεοπτικές εκπομπές. Η Αφρίκα γράφει σήμερα ότι η τετρακομματική «κυβέρνηση» «κομματιάζεται», ενώ για κρίσιμη συνεδρία του «υπουργικού συμβουλίου» σήμερα γράφει η Ντιαλόγκ αφού ο Κουντρέτ Οζερσάι, «αναπληρωτής πρωθυπουργός» και «υπουργός εξωτερικών» που έχει ήδη θέσει το θέμα στα κομματικά όργανα του ΚΛ και ζητεί την ακύρωση της απόφασης ενοικίασης στον Ραούφ Ντενκτάς, έχει ζητήσει την λίστα με τα «κρατικά» οικόπεδα που έχουν ενοικιασθεί καθ’ όλη την διάρκεια της τετρακομματικής «διακυβέρνησης».

Μαζί με το κόμμα του Λαού και τον Κουντρέτ Οζερσάι έχει συνταχθεί και το αντιπολιτευόμενο κόμμα Εθνικής Ενότητας το οποίο ζητεί διερεύνηση της διαδικασίας ενοικίασης του συγκεκριμένου τεμαχίου. Να σημειωθεί εδώ, ότι το ίδιο θέμα απασχόλησε την επικαιρότητα στην τ/κ πλευρά τον περασμένο Ιανουάριο μετά που έγινε γνωστή απόφαση τότε του «υπουργικού συμβουλίου» για επιμήκυνση της εκμίσθωσης «κρατικής» γης κοντά στο Γερόλακκο για εκπαιδευτικούς σκοπούς, ίδρυση δηλαδή «πανεπιστημιούπολης» και «πανεπιστημίου», από 10 σε 35 χρόνια.

Ο Σερντάρ Ντενκτάς σε δηλώσεις του στην Κίπρις Μανσέτ σήμερα, αναφέρει ότι δεν έχει τίποτα να κρύψει, δεν είναι αληθές πως το αίτημα για την ενοικίαση βρίσκεται ακόμα ενώπιον του «υπουργικού συμβουλίου» και δεν έχει απορριφθεί, όπως είχε γραφθεί στον Τύπο τις προηγούμενες ημέρες. Μιλά για μια μεγάλη επένδυση την ώρα που η «χώρα» επιζητεί τέτοιες επενδύσεις και επιρρίπτοντας αλλότρια κίνητρα σε κάποιες εφημερίδες και δημοσιογράφους δήλωσε πως «ο Κουντρέτ έχει το θάρρος αν έχει πρόβλημα μαζί μου να έρθει να μου το πει πρόσωπο με πρόσωπο».

Σύμφωνα πάντως με την ιστοσελίδα Κίπρις ποστασί, πολλά στελέχη του κόμματος του Λαού του Κουντρέτ Οζερσάι άρχισαν να μιλούν με σκληρή γλώσσα για τον Σερντάρ Ντενκτάς και επικρίνουν τα άλλα δύο κόμματα της «συγκυβέρνησης» ΡΤΚ και ΚΔ που δεν έχουν αντιδράσει. Ο γγ του κόμματος του Λαού, Γιενάλ Σενίν έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ενώ αυτοί έχουν έγνοια την πατρίδα, οι άλλοι – εννοώντας τον Σερντάρ Ντενκτάς – έχει έγνοια το οικόπεδο.

Η απόφαση του «υπουργού δημοσιονομικών» να προχωρήσει μόνος του στην ενοικίαση για 10 χρόνια της εν λόγω έκτασης στον γιο του, Ραούφ Ντενκτάς ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι μεταξύ του κόμματος του Λαού και του Δημοκρατικού κόμματος ενώ η διαφορά απόψεων ανάμεσα στους τέσσερις «κυβερνητικούς» εταίρους συνεχίζεται εδώ και πολύ καιρό, σημειώνει η Χαμπέρ Κίπρις.

Σύμφωνα επίσης με την Χαμπέρ Κίπρις όταν το θέμα τέθηκε στην ολομέλεια της «βουλής» χθες ο Κουντρέτ Οζερσάι αποχώρησε από την αίθουσα, ενέργεια που θεωρήθηκε ως εκδήλωση της δυσφορίας του. Η «βουλευτής» του κόμματός του, Γκιουλσιάχ Σανβέρ Μανάβογλου μιλώντας στην Χαμπέρ Κίπρις είπε ότι το ΚΛ περιμένει την ακύρωση της απόφασης ενοικίασης του εν λόγω οικοπέδου και θα παραμείνει πιστό σε αυτή τη στάση. Διερωτήθηκε δε πόσο δίκαιο, ηθικό και σωστό είναι ένας «υπουργός» να εκμισθώνει «κρατική» γη στο γιο του.

Ο Κουντρέτ Οζερσάι πάντως είχε δηλώσει χθες ότι δεν θεωρεί σωστό οι «υπουργοί» να νοικιάζουν εκτάσεις γης του «κράτους» στα παιδιά τους και ζήτησε την ακύρωση της απόφασης.

Η εφημερίδα γράφει ότι στο ΚΛ δεν μπορούν πλέον να κρύψουν την δυσφορία τους για το ΔΚ ενώ πολιτικοί παρατηρητές – όπως γράφει – πιστεύουν ότι το πράγμα μπορεί να φτάσει μέχρι και στον τερματισμό της τετρακομματικής συνεργασίας. Ωστόσο στελέχη του ΚΛ έχουν δηλώσει πως ακόμα και με «πρόωρες εκλογές» η κατάσταση δεν μπορεί να αλλάξει πολύ, αφού το ψευδοκράτος διάγει μια μεγάλη και βαθιά οικονομική κρίση λόγω της τουρκικής λίρας.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network