MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Πρώτο κουδούνι και ευχή να πετύχει το δύσκολο εγχείρημα… Επιστρέφουν οι μαθητές

Advertisement

Sponsored by exness

Πρώτο κουδούνι με πρωτόγνωρες συνθήκες, διαβεβαιώσεις αλλά και αντιδράσεις και την ελπίδα ότι αυτή η δύσκολη σχολική χρονιά που ξεκινά με μία εβδομάδα καθυστέρηση θα μπορέσει να ολοκληρωθεί, αν και στη σκιά του κορωνοϊού.

Πέραν των 107 χιλιάδων μαθητών Δημοτικής και Μέσης επιστρέφουν στις σχολικές αίθουσες 735 σχολείων ανά την Κύπρο

Advertisement

Κυρίαρχο στοιχείο αναμένεται εκ των πραγμάτων η μάσκα στα πρόσωπα των μαθητών Μέσης Εκπαίδευσης, που θα υπενθυμίζει ότι η πανδημία είναι εδώ.

Παρά τις όποιες επιφυλάξεις των εκπαιδευτικών οργανώσεων, δάσκαλοι, καθηγητές και μαθητές επιστρέφουν σε ειδικά διαμορφωμένες τάξεις με την ευχή ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά. Με την ίδια ευχή στέλνουν στα σχολεία τα παιδιά τους οι γονείς τόσο της Δημοτικής όσο και της Μέσης Εκπαίδευσης.

Οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν πανέτοιμοι για τη νέα χρονιά, κάνοντας λόγο για εκκρεμότητες και εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα αυτές να επιλυθούν άμεσα.

Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις ζητούν από το Υπουργείο, γραπτή οδηγία η οποία να επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς τη χρήση προσωπίδας αντί μάσκας υπό συγκεκριμένες συνθήκες, δηλαδή όταν μπορεί να τηρηθεί η απόσταση των 2 μέτρων από τους μαθητές. Οι εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν ότι η λύση αυτή θα διευκολύνει τη χειλανάγνωση και κατ’ επέκταση την μεταδοτικότητα του εκπαιδευτικού προς τους μαθητές.

Τα βλέμματα στα πρωτάκια

Τα πρωτάκια του Δημοτικού για να μπορούν κατ’ εξαίρεση να μεταβούν για πρώτη φορά στο σχολείο μαζί με τους γονείς τους, θα παρουσιαστούν στις 9 και 30 αντί στις 7 και 30 όπως οι υπόλοιποι μαθητές. Ως γνωστόν πάντως, η είσοδος γονέων ή κηδεμόνων εντός των σχολείων απαγορεύεται αυστηρά, ενώ η προσέλευση των μαθητών θα γίνεται σε συγκεκριμένο χρόνο και η είσοδος από διαφορετικά σημεία.

«Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας αρχής. Ξέρω ότι ξεκινάτε με όνειρα και ευγενείς στόχους και έχετε να αντιμετωπίσετε προκλήσεις. Να είστε όμως βέβαιοι ότι θα έχετε τη στήριξή μας. Θα σας συντροφεύουν οι δικές μας προσδοκίες, που συνενώνονται με τις ελπίδες και τις επιθυμίες των γονιών σας για μόρφωση και δημιουργία. Ενώ, στην πορεία αυτή θα σας στηρίξει, θα σας βοηθήσει και θα σας καθοδηγήσει, με τις γνώσεις, την έγνοια και τη φροντίδα του, το πολύ καλό εκπαιδευτικό προσωπικό μας. Το σχολείο είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής σας, αφού σας προσφέρει το μεγαλείο της μάθησης και την ολοκληρωμένη καλλιέργεια της προσωπικότητάς σας. Σας διαβεβαιώνω ότι θα είμαστε δίπλα σας σε αυτό το ταξίδι προς την κατάκτηση της γνώσης. Θα εργαστούμε για να εξασφαλίσουμε τις ευκαιρίες που δικαιούστε. Θα χαμογελάσουμε μαζί, ικανοποιημένοι, όταν θα νιώθετε τη χαρά της επιτυχίας και θα πραγματοποιείτε τους στόχους και τις φιλοδοξίες σας» είπε μεταξύ άλλων στο μήνυμα του προς τους μαθητές ο Υπουργός Παιδείας.

Ενώ απευθυνόμενος στους εκπαιδευτικούς ο Πρόδρομος Προδρόμου αναφέρει, «στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, η πολιτεία σας εμπιστεύεται τη δύσκολη αποστολή της εκπαίδευσης και της διαπαιδαγώγησης των παιδιών μας. Προσωπικά είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθείτε ευσυνείδητα στο λειτούργημά σας και θα συμβάλετε στην πρόοδο των παιδιών μας, γιατί έχω εμπιστοσύνη στις γνώσεις, τις ικανότητες, την ευαισθησία, το παιδαγωγικό σας ήθος. Διαπιστώνω καθημερινά τις προσπάθειες και τη συμβολή του καθενός και της καθεμιάς ξεχωριστά. Θέλω να ξέρετε ότι το Υπουργείο αναγνωρίζει τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλετε, ξεπερνώντας ακόμα και έκτακτες δυσκολίες, προκειμένου να μεταδώσετε γνώσεις, να καλλιεργήσετε δεξιότητες, στάσεις και αξίες ζωής, μέσα από ένα σχολείο που θα προάγει τη χαρά της μάθησης, τη συνεργασία και τη δημιουργική έκφραση. Μέσα σε ένα περιβάλλον, όπου θα επικρατεί αλληλοσεβασμός των ανθρώπων και οι όποιες διαφορές αναδεικνύονται σε συλλογικό μας πλούτο».

Και απεύθυνε έκκληση για συνένωση δυνάμεων.

Ο Υπουργός Παιδείας θα βρεθεί σήμερα στο Γ’ Δημοτικό Νηπιαγωγείο Μακεδονίτισσας και στο Γυμνάσιο Σταυρού.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network