MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Πρώτο φαγητό και ποτό μετά από καιρό. «Ζωντάνεψαν» εστιατόρια και καφετέριες (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

«Ζωντάνεψαν» εστιατόρια και καφετέριες – Δεν… γέμισαν την πρώτη νύχτα και περιμένουν το Σαββατοκύριακο – Τηρώντας τα μέτρα στην πλειοψηφία τους, ιδιοκτήτες και πελάτες

Το πρώτο βήμα επιστροφής στην κανονικότητα, έκαναν το βράδυ της Τρίτης πολλοί πολίτες, που βγήκαν για την πρώτη βραδινή έξοδο μετά από μήνες, σε κάποιο εστιατόριο, καφετέρια ή μπαράκι.

Advertisement

Οι χώροι εστίασης, όλων των πόλεων, ζωντάνεψαν ξανά μετά από μήνες.

Οι ιδιοκτήτες, με αυστηρά πρωτόκολλα, υποδέχθηκαν τους θαμώνες στους εξωτερικούς τους χώρους, που επέστρεψαν με προσοχή και τηρώντας τα μέτρα.

Οι πελάτες φορούσαν τις προστατευτικές τους μάσκες, πλην την ώρα της σίτησης και όπως διαπιστώσαμε με πρώτη βόλτα, δεν περιφέρονταν άσκοπα στα μαγαζιά.

Πάντως, τα μαγαζιά δεν ήταν την πρώτη νύχτα λειτουργίας γεμάτα, με τους ιδιοκτήτες να αναμένουν -όπως μας ανέφεραν- το Σαββατοκύριακο για να δουλέψουν περισσότερο.

3+1 διευκρινήσεις για το πρωτόκολλο των χώρων εστίασης

Για καλύτερη και αποτελεσματικότερη εφαρμογή του πρωτοκόλλου που διέπει την λειτουργία των χώρων εστίασης, οι υγειονομικές υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας ενημέρωσαν την Τρίτη το Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής ( ΠΑΣΙΚΑ), για τις εξής διευκρινίσεις:

  1. Ο ανοικτός εξωτερικός χώρος  είναι διαμορφωμένος με τρόπο ώστε να διασφαλίζεται ο κατάλληλος και επαρκής αερισμός του χώρου. Αυτό επιτυγχάνεται αν είναι ανοικτές οι διαθέσιμες πλευρές  ή μέρος αυτών  (τουλάχιστο 2) και με τρόπο που δεν θα  παραπέμπει σε καμία περίπτωση  σε κλειστό χώρο.
  2. Ανεξάρτητα με το είδος της προσφερόμενης μουσικής, απαγορεύεται ο χορός, και όλοι οι θαμώνες θα πρέπει να εξυπηρετούνται καθήμενοι και να μην περιφέρονται άσκοπα. Βασικό κριτήριο για σκοπούς ελέγχου/καταγγελιών, είναι κατά πόσον οι θαμώνες είναι όρθιοι και χορεύουν.
  3. Η χρήση της μάσκας επιβάλλεται κατά την προσέλευση σε ένα χώρο αναψυχής αλλά και κατά την όποια μετακίνηση τους εντός του χώρου αλλά και κατά την αποχώρηση του.
  4. Οι πιο πάνω διευκρινίσεις έχουν κοινοποιηθεί στο υφυπουργείο Τουρισμού και την Αστυνομία, που έχουν την αρμοδιότητα για την εποπτεία της εφαρμογής του πρωτοκόλλου.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network