MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Πρώτη συνεδρία Επιτροπής Προστασίας Ατόμων με Νοητική Αναπηρία με παρατηρητές

Advertisement

Sponsored by exness

Πρώτη συνεδρία Επιτροπής Προστασίας Ατόμων με Νοητική Αναπηρία με παρατηρητές

Την πρώτη της συνεδρία με την συμμετοχή Ατόμων με Νοητική Αναπηρία (ΑμεΝΑ), ως παρατηρητές, θα έχει η Επιτροπή Προστασίας Ατόμων με Νοητική Αναπηρία (ΕΠΑΝΑ) στις 14/07/21, στο κτίριο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Advertisement

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η συμμετοχή με το καθεστώς του Παρατηρητή γίνεται μέχρι την τροποποίηση της νομοθεσίας που θα επιτρέπει την πλήρη και ισότιμη συμμετοχή των ΑμεΝΑ στις συνεδρίες της ΕΠΑΝΑ. Οι Παρατηρητές είναι εκπρόσωποι ομάδων αυτοσυνηγορίας Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στην Κύπρο.

Στόχος είναι η ενεργή συμμετοχή των ΑμεΝΑ, η δυνατότητα έκφρασης των απόψεων για θέματα που τους αφορούν και η προώθηση των δικαιωμάτων τους με βάση τις δικές τους επιλογές, επιθυμίες, ανάγκες και προτεραιότητες.

Η Επιτροπή πιστεύει ότι η συμμετοχή των Παρατηρητών και η προώθηση του θεσμού της αυτοσυνηγορίας είναι πολύ σημαντική ώστε τα άτομα να αναπτύξουν γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους. Στα πλαίσια αυτά η ΕΠΑΝΑ θα συνεχίσει να στηρίζει την προσπάθεια δημιουργίας ομάδων αυτοσυνηγορίας με διαλέξεις, συζητήσεις και έντυπο υλικό, ώστε να γίνει εφικτή η εκπροσώπηση των ιδίων των ατόμων στα κέντρα λήψης αποφάσεων σε διάφορα επίπεδα.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι ο θεσμός της αυτοσυνηγορίας είναι άμεσα συνδεδεμένος με την άσκηση της δικαιοπρακτικής ικανότητας και του δικαιώματος στην «ίση αναγνώριση ενώπιον του Νόμου» που είναι ανάμεσα στις προτεραιότητες της Επιτροπής του ΟΗΕ, όπως προβλέπεται στη Σύμβαση των Δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρίες (Κυρωτικός Νόμος 8(ΙΙΙ)2011) και στις Καταληκτικές Παρατηρήσεις ημερομηνίας

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network