MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά… Απρίλιο στο δικαστήριο ο ΠτΔ

Advertisement

Sponsored by exness

Πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά εν ενεργεία Πρόεδρος της Δημοκρατίας μάρτυρας σε ποινική υπόθεση – Χαρακτηρίζεται ως φυσικό παρεπόμενο μετά τη μαρτυρία του Γενικού Εισαγγελέα αλλά… θα μπορούσε να δημιουργήσει «προηγούμενο»; Τι δηλώνει ο έγκριτος νομικός Αντρέας Αγγελίδης – Εντός Απριλίου στο δικαστήριο ο Πρόεδρος

Advertisement

Μία και μοναδική φορά στα δικαστικά χρονικά της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπήρξε πριν δεκαετίες μία περίπτωση πρόθεσης για κλήτευση Προέδρου για να καταθέσει ως μάρτυρας σε υπόθεση ενώπιον δικαστηρίου, όμως τελικά αυτό δεν έγινε, ανέφερε ο νομικός Αντρέας Αγγελίδης.

Ο έγκριτος νομικός που ήταν καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του SIGMA κλήθηκε να σχολιάσει τη μαρτυρική κλήση που έλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την οποία καλείται να παρουσιαστεί ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας ως μάρτυρας στην υπόθεση του Ρίκκου Ερωτοκρίτου. Επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει ανάλογο προηγούμενο, ο κύριος Αγγελίδης χαρακτήρισε το γεγονός ως φυσικό παρεπόμενο, μετά και τη μαρτυρία του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη ενώπιον δικαστηρίου.

Ερωτηθείς από τον Χρύσανθο Τσουρούλη κατά πόσον θα μπορούσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να θεωρηθεί από το δικαστήριο ως αναξιόπιστος μάρτυρας, ο Αντρέας Αγγελίδης, αφού ανέφερε ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση θα μπορούσαν να βρεθούν άλλες λύσεις νομικά έγκυρες, επισήμανε ότι «τέτοιες ενέργειες εμπεριέχουν τον κίνδυνο να πληγεί το κύρος του Προέδρου της Δημοκρατίας ή του Γενικού Εισαγγελέα, κάτι που θα σήμαινε φοβερό πλήγμα στην έννοια του κράτους – δικαίου».

Ερωτηθείς κατά πόσον ο Πρόεδρος έχει το δικαίωμα να αρνηθεί και να μην παρουσιαστεί ως μάρτυρας, ο κύριος Αγγελίδης απάντησε αρνητικά, σημειώνοντας ότι «κατά νόμο είναι υποχρεωμένος και αυτό αποδεικνύει ότι ο νόμος ισχύει για όλους».

Και χαριτολογώντας ανέφερε ότι «δεν θα είναι εύκολος μάρτυρας ο Πρόεδρος Αναστασιάδης».

Τον Απρίλιο η κατάθεση του Προέδρου

Παρόλο που αρχικά είχε αναφερθεί ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παρουσιαζόταν το πρωί της Τετάρτης ενώπιον του δικαστηρίου για κατάθεση, εντούτοις –τελικά- αυτό αναμένεται να γίνει εντός Απριλίου.

Μετά το πέρας της απολογίας του Ρίκκου Ερωτοκρίτου την Τρίτη, ο Εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Ηλίας Στεφάνου ζήτησε όπως του δοθεί χρόνος προκειμένου να μελετήσει τη δήλωση του τέως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέως και στη συνέχεια να προβεί στην αντεξέταση του. Το Δικαστήριο έκανε αποδεκτό το αίτημα της Κατηγορούσας Αρχής και όρισε τις ημερομηνίες 5/4, 12/4 και 14/4 στις 9 το πρωί για συνέχιση της διαδικασίας.

Ως εκ τούτου η προγραμματισμένη αντεξέταση του κυρίου Ερωτοκρίτου αναβλήθηκε για τις 5 Απριλίου, ενώ οι μάρτυρες υπεράσπισης –μεταξύ αυτών και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας- είναι προγραμματισμένο να καταθέσουν στις 12 και 14 Απριλίου.  

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΣΙΓΗ ΑΠΟ ΚΟΠ

ShootandGoal