MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Πρότεινε κλείσιμο οδοφραγμάτων λόγω κορωνοϊού, εμπάργκο όπλων σε Τουρκία το ΕΛΑΜ στον ΠτΔ

Advertisement

Sponsored by exness

Το κλείσιμο των οδοφραγμάτων για αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού αλλά και την άσκηση πίεσης σε ευρωπαϊκά κέντρα λήψης αποφάσεων για την εφαρμογή εμπάργκο όπλων στην Τουρκία ως απάντηση στις προκλήσεις για την Αμμόχωστο ήταν μεταξύ των εισηγήσεων του ΕΛΑΜ προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, στο Προεδρικό, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου ανέφερε ότι συζητήθηκαν μια σειρά από θέματα τα οποία απασχολούν την ευρύτερη κοινωνία.

Advertisement

Το πρώτο, είπε, «αφορά το μεταναστευτικό και τους τρόπους χειρισμού από την κυπριακή κυβέρνηση».

«Κατά την άποψη του ΕΛΑΜ η Κύπρος αυτή την στιγμή βρίσκεται στην δυσμενέστερη θέση από όλες τις χώρες της ΕΕ στην υποδοχή και διαχείριση μεταναστευτικών ροών», σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι «έχουμε τη διαβεβαίωση του Προέδρου της Δημοκρατίας πως με βάση τις νέες ευρωπαϊκές οδηγίες και αποφάσεις η Κυβέρνηση θα λάβει νέα, αυστηρότερα μέτρα».

Το δεύτερο θέμα που συζητήθηκε σύμφωνα με τον ίδιο αφορούσε τον κορωνοϊό, «ένα παγκόσμιο πλέον πρόβλημα». «Θα πρέπει να διαβεβαιώσουμε τους πολίτες κατ’ αρχήν ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού», είπε, προσθέτοντας ότι «έχουν παρθεί ήδη κάποια μέτρα».

Από την δική μας πλευρά, ανέφερε ο κ. Χρίστου, «έχουμε καταθέσει κάποιες εισηγήσεις οι οποίες ελπίζω να αξιοποιηθούν». «Θεωρούμε ότι ένα από τα βασικότερα θέματα τα οποία πρέπει αυτή τη στιγμή να χειριστεί η Κυπριακή Δημοκρατία αφορά αυτό το μεγάλο ζήτημα», πρόσθεσε.

Ο κ. Χρίστου συμπλήρωσε ότι «μέσα στις δικές μας εισηγήσεις είναι και το θέμα των οδοφραγμάτων και ακριβώς λόγω αυτής της ασθένειας θα πρέπει να τεθεί επί τάπητος αυτών των διόδων προς τα κατεχόμενα».

Συνέχισε λέγοντας ότι το τρίτο ζήτημα που συζητήθηκε κατά την συνάντηση ήταν η Αμμόχωστος και οι τουρκικές προκλήσεις, «τις οποίες παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα όλοι μας και κατά την άποψη θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να λάβουμε εκείνα τα μέτρα τα οποία μπορούμε ως Κυπριακή Δημοκρατία να λάβουμε».

«Εμείς έχουμε αποστείλει εδώ και καιρό στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επιστολή μέσα από την οποία αναλύουμε το τί πιστεύουμε ότι θα είχε κόστος για την Τουρκία και όφελος για την δική μας πλευρά», πρόσθεσε.

Ανέφερε ενδεικτικά, όπως είπε, «την πίεση που πρέπει να ασκηθεί προς τα ευρωπαϊκά κέντρα λήψης αποφάσεων για εφαρμογή εμπάργκο όπλων απέναντι στην Τουρκία».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network