MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Πρόταση Ιδιωτικών Νηπιαγωγείων για λειτουργία από 1η Ιουνίου. «Δεν μας έδωσαν κατευθύνσεις» λέει στη CT η Πρόεδρος του Συνδέσμου

Advertisement

Sponsored by exness

Διίστανται οι απόψεις για το θέμα του επαναλειτουργίας των ιδιωτικών νηπιαγωγείων αναφέρει η Προέδρος του Συνδέσμου Ιδιωτικής Προσχολικής Εκπαίδευσης Κύπρου κ. Λαύρα Ηρακλέους στη Cyprus Times.

Κληθείσα να αναφέρει ποια είναι η θέση της η Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Νηπιαγωγείων κ. Λαύρα Ηρακλέους, επισημαίνει πως «δεν μπορούμε να κλείσουμε τα νηπιαγωγεία για 6 μήνες. Τα έξοδα τα δικά μας τρέχουν πάρα το γεγονός ότι είμαστε κλειστοί. Υπάρχουν πολλά θέματα και ακόμη δεν έχουμε ενημερωθεί από κανέναν για το τι θα γίνει με εμάς» σημειώσει.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΕΔΩ

Οι απόψεις διίστανται καθώς εμείς στα Ιδιωτικά Νηπιαγωγεία λέμε ότι θα ήταν καλό να ανοίξουμε ωστόσο αυτή η άποψη βρίσκει αντίθετους τους νηπιαγωγούς στα Δημόσια» επισημαίνει η κ. Ηρακλέους.

Όπως αναφέρει, «ούτε το Υπουργείο Υγείας αλλά ούτε και το Υπουργείο Παιδείας έχει δώσει μέχρι σήμερα κατευθυντήριες γραμμές και κάποια ενημέρωση για το αν θα ανοίξουν ή όχι».

«Σίγουρα θα πρέπει να μας πουν αν θα ανοίξουμε ή όχι και ακόμη ένα δύσκολο κομμάτι είναι αυτό που αφορά τον αριθμό των παιδιών που θα δεχθούμε. Εμείς δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε και να πούμε ότι αυτά τα παιδία δεν θα έρθουν στο νηπιαγωγείο μας, αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε διαχωρισμό».

Μάλιστα όπως αναφέρει, η εισήγηση από κάποια μέλη του Συνδέσμου έχει να κάνει και με την παροχή βοήθειας στους γονείς, ώστε να μην επιβαρυνθούν γιαγιάδες και παππούδες. «Η εισήγηση μου είναι να ανοίξουμε τουλάχιστον για τους 2 μήνες».

«Αυτό που εισηγούμαστε εμείς είναι τα νηπιαγωγεία να μην ανοίξουν τον Μάϊο και να ανοίξουν την 1η Ιουνίου. Να έχουμε μπροστά μας το περιθώριο του ενός μήνα για να δούμε πως κυλά η όλη κατάσταση» επισημαίνει, τονίζοντας θα έχουν σαν ασφαλιστική δικλίδα τον μήνα Μάιο για να εφαρμόσουν τα μέτρα που θα είναι ιδανικά για τον τομέα τους.

Ένα ακόμη μετρό που εισηγείται όπως αναφέρει «είναι να μην εισέρχονται οι γονείς μέσα στο νηπιαγωγείο και να παραλαμβάνονται τα παιδιά στην είσοδο από ένα μόνο άτομο».

«Το θέμα είναι να μας θέσουν μέτρα εφαρμόσιμα, αυτό είναι για μας το πιο σημαντικό» λέει εξηγώντας πως «το άνοιγμα των νηπιαγωγείων θα δώσει και μια ανάσα στους γονείς ενώ δεν θα επιβαρυνθούν οι παππούδες οι οποίοι ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network