MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Πρόταση για εισδοχή μαθητών ιδιωτικών σχολείων στα δημόσια πανεπιστήμια

Advertisement

Sponsored by exness

Πρόταση που διευκολύνει μαθητές ιδιωτικών σχολείων να διεκδικήσουν εισδοχή στα δημόσια πανεπιστήμια κατατίθεται την Τετάρτη στο Υπουργικό Συμβούλιο προς έγκριση, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Advertisement

Σε χαιρετισμό του στην τελετή αποφοίτησης των μεταπτυχιακών φοιτητών του Πανεπιστημίου Κύπρου, την περασμένη Πέμπτη, που αναγνώστηκε από τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Καδή, ο Πρόεδρος είπε ότι η πρόταση έχει διαμορφωθεί από το Υπουργείο Παιδείας, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το ΤΕΠΑΚ.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Πανεπιστημίου, η πρόταση αφορά στην «υιοθέτηση εναλλακτικής διαδικασίας πρόσβασης στα δημόσια πανεπιστήμια, γεγονός που θα διευκολύνει και μαθητές ιδιωτικών σχολείων να διεκδικήσουν την εισδοχή τους σε αυτά», με την πρόταση να τίθεται την ερχόμενη Τετάρτη ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου για έγκριση, ώστε να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή.

Πρόθεση της κυβέρνησης, όπως είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, είναι «τα θέματα της παιδείας να επηρεαστούν το λιγότερο δυνατόν από πολιτικές περικοπών και άλλων μέτρων».

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΣΕΡΙ / ΑΡΗΣ

ShootandGoal