MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Πρόταση Ακιντζί: Εδαφικό και μετά πενταμερής

Advertisement

Sponsored by exness

Πρόταση Ακιντζί για τον τρόπο διεξαγωγής των συνομιλιών – Αρχίζουν με το εδαφικό και μετά πενατμερής με τη συμμετοχή των εγγυητριών δυνάμεων για τις εγγυήσεις και τα θέματα ασφάλειας.

Advertisement

Ένα νέο τρόπο για διεξαγωγή των συνομιλιών από τον Ιούλιο και μετά τις βουλευτικές εκλογές, εισηγήθηκε η τ/κ πλευρά, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Οπως αναφέρει η “προεδρία”, ο κ. Ακιντζί που ήταν καλεσμένος σε τηλεοπτικό πρόγραμμα, είπε ότι πρότειναν μια συνεχή συνάντηση, αρχίζοντας από το εδαφικό, έπειτα να προχωρήσουν σε πενταμερή με τη συμμετοχή των εγγυητριών δυνάμεων για τις εγγυήσεις και τα θέματα ασφάλειας.

Ο κ. Ακιντζί είπε ότι υπάρχει σημαντική πρόοδος σε 4 από τα 6 κεφάλαια και πρόσθεσε ότι το εδαφικό και τα θέματα ασφάλειας-εγγυήσεων θα συζητηθούν στο τέλος, ότι δεν συζητήθηκαν ακόμα.

“Αν συζητήσουμε αυτά τα δύο κεφάλαια με τη σημερινή διαδικασία, τα όσα συζητήσουμε την επόμενη μέρα θα δημοσιευτούν στον ε/κ Τύπο. Επειδή υπάρχει γρήγορη και αχρείαστη διαρροή στον ε/κ Τύπο, κάποτε με υπερβολή και λάθος”, είπε.

Εξαιτίας αυτού, συμπλήρωσε, προτείναμε να αρχίσουμε ένα νέο τρόπο συνομιλιών τον Ιούλιο, μετά τις εκλογές “στη νότια Κύπρο”. “Πηγαίνουμε και αρχίζουμε με το εδαφικό. Υστερα πάμε σε πενταμερή με τη συμμετοχή των εγγυητριών δυνάμεων για τα θέματα εγγυήσεων και ασφάλειας και κατά προτίμηση τα ολοκληρώνουμε αυτά και αρχίζουμε τη διαδικασία για δημοψήφισμα”, δήλωσε.

Συνεχίζοντας, ο κ. Ακιντζί είπε ότι μπορεί τα τέσσερα κεφάλαια να μην μπορούν να ολοκληρωθούν μέχρι τον Ιούλιο. “Υπάρχουν κάποια ζητήματα στο περιουσιακό και αν έχουμε σύγκλιση στην εκ περιτροπής προεδρία, νομίζω τα άλλα μπορούν να ολοκληρωθούν γρήγορα. Αν έχουμε κοινή αντίληψη στο εδαφικό και στην ασφάλεια-εγγυήσεις, μπορούμε να πάρουμε το θέμα σε δημοψήφισμα αυτό τον χρόνο”, δήλωσε.

Ο κ. Ακιντζί είπε ότι η πολιτική ισότητα και ασφάλεια είναι σημαντικά για τους Τ/κ και πρόσθεσε ότι μπορεί να εξευρεθεί μια φόρμουλα που να κάνει τους Τ/κ να αισθάνονται ασφαλείας αλλά να μην κάνει τους Ε/κ να αισθάνονται ότι απειλούνται.

“Είναι η τελευταία ευκαιρία για ομοσπονδιακή λύση, επειδή οι επόμενες γενιές μπορεί να οδεύσουν προς ένα μοντέλο λύσης βασισμένο στο διαχωρισμό”, είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal