MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Προτάσεις «ΙΣΟΤΗΤΑΣ» για αποκοπές δημοσίων υπαλλήλων 

Advertisement

Sponsored by exness

Προτάσεις ΙΣΟΤΗΤΑΣ για αποκοπές δημοσίων υπαλλήλων – Ζητά δίκαιη και ορθολογική διαχείριση της κατάστασης

Προτάσεις δίνει η Παγκύπρια Συντεχνία Εργοδοτουμένων, Αυτό-Εργοδοτουμένων, Ορισμένου Χρόνου, Αορίστου Χρόνου & Συμβασιούχων (ΙΣΟΤΗΤΑ) προς την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τα κοινοβουλευτικά κόμματα, για δίκαιη και ορθολογική διαχείριση της κατάστασης που προέκυψε, αναφέρει, συνεπεία των πρόσφατων Αποφάσεων του Διοικητικού Δικαστηρίου.

Advertisement

Σύμφωνα με ανακοίνωση οι προτάσεις αυτές είναι να καταργηθούν άμεσα οι αντισυνταγματικές νομοθεσίες (με τροποποιητικά νομοσχέδια) και να θεσπιστεί Νόμος για επιστροφή των παράνομων/αντισυνταγματικών αποκοπών σε πέντε χρόνια (να επιβληθεί, δηλαδή, προθεσμία στις επιστροφές).

Επίσης να πραγματοποιηθεί, αμέσως/χωρίς χρονοτριβή, διαβούλευση με όλους τους κοινωνικούς εταίρους, ώστε όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που ζουν ή/και δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, βάσει των οικονομικών δυνατοτήτων τους, να συνεισφέρουν για τη δημοσιονομική εξυγίανση και την ευημερία του τόπου, επί τη βάσει καθολικών και ακριβοδίκαιων κριτηρίων και καλοσχεδιασμένων διαδικασιών που σέβονται θεμελιώδη και άλλα δικαιώματα.

Ακόμη, να θεσμοθετηθεί νέα σχετική φορολογία ή να συνομολογηθεί συμφωνία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών, η οποία θα λήγει αυτοδικαίως σε πέντε χρόνια. Όπως αναφέρεται, η νέα αυτή φορολογία ή αποκοπή βάσει συμφωνίας θα έχει πολύ χαμηλότερο συντελεστή εν συγκρίσει προς τη φορολογία βάσει της περί Μείωσης των Απολαβών Νομοθεσίας, αφού στο πεδίο εφαρμογής της θα εμπίπτουν πολύ περισσότερα πρόσωπα (φυσικά και νομικά).

Τέλος, να επιβληθεί, επίσης, φορολογία σε διαδικτυακούς γίγαντες (π.χ.Google, Facebook) στα έσοδα από διαφημίσεις, όπως, προσφάτως, αποφάσισαν η Γαλλία και η Αυστρία.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network