Βαρυχειμωνιά για σήμερα με καταιγίδες, χαλάζι και χιόνια – Κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου – Συνεχίζει για λίγο η χειμωνιά και μετά αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας – Αναλυτικά οι προβλέψεις
Κατέβασε το APP της CYPRUS TIMES! ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS
Εξασθενούμενο βαρομετρικό χαμηλό, δυτικά της Κύπρου, κινείται ανατολικά, επηρεάζοντας τον καιρό της περιοχής. Από την Παρασκευή και μετά ασθενής ψηλή πίεση θα αρχίσει σταδιακά να επηρεάζει την περιοχή.
Για σήμερα η Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση, η οποία τέθηκε σε ισχύ στις 6 το πρωί σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι και τις 10 το βράδυ της ίδιας ημέρας.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, αναμένονται μεμονωμένες καταιγίδες, που πιθανόν να επηρεάσουν την περιοχή, ενώ η ένταση της βροχής, δυνατό να ξεπερνά τα 35 χιλιοστά ανά ώρα.
Καταιγίδες, χαλάζι και χιόνια για σήμερα
Σήμερα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται το πρωί τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού, ενώ αργότερα τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές.
Σε καταιγίδα αναμένεται να πέσει και χαλάζι, ενώ τοπικά στα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί και τοπικά μέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και στα προσήνεμα μέτριοι, 4 Μποφόρ για να καταστούν το απόγευμα νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ και παροδικά στα νότια παράλια μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη για να καταστεί από το μεσημέρι και μετά ταραγμένη, στα δυτικά και στα νότια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στα δυτικά παράλια, γύρω στους 17 στο εσωτερικό και στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Απόψε, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα παράλια ενώ τοπικά στα ορεινά αναμένεται χιονόπτωση. Αργότερα, θα υπάρξει μια πρόσκαιρη βελτίωση στις καιρικές συνθήκες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και τοπικά μέτριοι, 4 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βορειανατολικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και γύρω στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά, στα ορεινά, αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.
Συνεχίζει για λίγο η χειμωνιά και μετά αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας
Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές και καταιγίδα, με τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι να περιορίζονται κυρίως στο εσωτερικό και σε περιοχές στα ανατολικά και νοτιοανατολικά παράλια. Τοπικά, στα ψηλότερα ορεινά, αναμένεται παροδική χιονόπτωση ενώ σε καταιγίδα είναι πολύ πιθανό να πέσει και χαλάζι. Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αναμένεται κατά τόπους μεμονωμένη βροχή. Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο μέχρι και την Κυριακή, για να κυμανθεί την Κυριακή κοντά ή και σε κάποιες περιοχές λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.