MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Πρόσβαση σε μαίες θα μειώσει τις καισαρικές, λέει ο Κλάδος Νοσηλευτών ΠΑΣΥΔΥ

Advertisement

Sponsored by exness

Πρόσβαση σε μαίες θα μειώσει τις καισαρικές, λέει ο Κλάδος Νοσηλευτών ΠΑΣΥΔΥ – Σε ευρωπαϊκό επίπεδο η Κύπρος έχει το ψηλότερο ποσοστό με 56,9% καισαρικές τομές

Το κλειδί για τη βελτίωση των ποσοστών των καισαρικών τομών είναι η διασφάλιση της πρόσβασης κάθε γυναίκας σε μαία μέσα από το ΓεΣΥ και η πλήρης αξιοποίηση των μαιών από το σύστημα, αναφέρει ο Κλάδος Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού ΠΑΣΥΔΥ, με αφορμή την 5η Μαΐου, διεθνή μέρα μαιών και μαιευτών.

Advertisement

Τονίζεται ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο η Κύπρος έχει το ψηλότερο ποσοστό με 56,9% καισαρικές τομές (40,5% προγραμματισμένες και 16,4% επείγουσες) σε αντίθεση με όλες τις Σκανδιναβικές χώρες, την Ολλανδία και Ισλανδία που παρουσιάζουν τα χαμηλότερα ποσοστά, κάτω από 20%.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Μονάδας παρακολούθησης Υγείας του Υπουργείου Υγείας για το έτος 2020, το ποσοστό καισαρικών τομών ανήλθε στο 55,9%.(38,2% προγραμματισμένες και 17,7% επείγουσες).

Στο μήνυμα αναφέρεται ότι ο ΠΟΥ, άλλες υπηρεσίες του ΟΗΕ και άλλοι παγκόσμιοι εταίροι έχουν εντοπίσει ότι οι μαίες είναι το κλειδί για τη μείωση της μητρικής και νεογνικής θνησιμότητας και νοσηρότητας και αναγνωρίζουν τη μαία ως τον αρμόδιο επαγγελματία υγείας για την φροντίδα εγκύων χαμηλού κινδύνου κύησης και την εκτέλεση του φυσιολογικού τοκετού.

Το θέμα των φετινών εκδηλώσεων «Ξανά μαζί: Από την Τεκμηρίωση στην Πραγματικότητα» σύμφωνα με τη Διεθνή Συνομοσπονδία Μαιών (ΔΣΜ) , υπογραμμίζει την επανένωση των Μαιών/Μαιευτών σε παγκόσμιο επίπεδο, μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Η ΔΣΜ στοχεύει στην αξιολόγηση των παρεμβάσεων των μαιών και στην αναγνώριση της προόδου που έχει επιτευχθεί όλα αυτά τα χρόνια, μέσα από την εξέλιξη της τεκμηριωμένης άσκησης της μαιευτικής, ανασκοπώντας από την περίοδο των πρακτικών μαιών μέχρι τη θέση της μαίας σήμερα.

Στο μήνυμα τονίζεται ότι σημαντικός αριθμός γυναικών στον τόπο μας ζητούν καισαρική τομή επειδή φοβούνται το φυσιολογικό τοκετό και επισημαίνεται ότι έχουμε όλοι ευθύνη να ενδυναμώσουμε τη γυναίκα του σήμερα, να ξεπερνά τις όποιες ανησυχίες της και να ενθαρρύνεται να επιλέξει το φυσιολογικό τοκετό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network