MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Πρόστιμα και φυλάκιση για μη τήρηση μέτρων για κορωνοϊό στα κατεχόμενα

Advertisement

Sponsored by exness

Πρόστιμα και φυλάκιση για μη τήρηση μέτρων για κορωνοϊό στα κατεχόμενα – Ιδιαίτερα αυξημένα είναι τα κρούσματα στην περιοχή της Κερύνειας

Αυστηρές χρηματικές ποινές αλλά και ποινές φυλάκισης περιλαμβάνει ο «νόμος περί μολυσματικών ασθενειών», ο οποίος ρυθμίζει τις διαδικασίες και τις αρχές για την αποτροπή εξάπλωσης τέτοιων ιών, που πέρασε από τη «βουλή» ομόφωνα σήμερα μετά από έκτακτη σύγκληση της ολομέλειας και συζήτησης του θέματος για 3 ημέρες.

Advertisement

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, για όσους δεν φορούν μάσκα και δεν τηρούν την κοινωνική αποστασιοποίηση το πρόστιμο είναι ίσο με το 1/10 του ακαθάριστου μηνιαίου κατώτατου μισθού και για όσους δεν συμμορφώνονται με τους όρους της καραντίνας, μέχρι 5 φορές τον μηνιαίο ακάθαρτο κατώτατο μισθό και μέχρι ένα χρόνο φυλάκιση.

Σε περίπτωση που άτομα ενεργούν με τρόπο που μπορεί να απειλήσει τη δημόσια υγεία, εάν ενεργήσουν κατά της απόφασης κλεισίματος της επιχείρησής τους, μπορεί να τους επιβληθεί πρόστιμο έως 5 φορές τον μηνιαίο ακαθάριστο κατώτατο μισθό, ή έως και 1 χρόνο φυλάκισης, ή και τα δύο.

Εάν τα πρόστιμα δεν καταβληθούν εντός 30 ημερών, η καταγγελία θα παραπεμφθεί στο «δικαστήριο» και σε περίπτωση καταδίκης, μπορεί να επιβληθεί φυλάκιση ή πρόστιμο έως και 6 φορές το μηνιαίο ακαθάριστο κατώτατο μισθό.

Στο μεταξύ η τ/κ συνδικαλιστική πλατφόρμα πραγματοποίησε σήμερα εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το «πρωθυπουργικό γραφείο» ζητώντας από την «κυβέρνηση» να μην επιτρέψει τις αφίξεις χωρίς καραντίνα και με σύνθημα ότι η «κυβέρνηση» ΚΕΕ – ΚΑ είναι ζημιογόνα για την υγεία του «λαού».

Στην ανακοίνωση που διαβάστηκε κατά την εκδήλωση γίνεται λόγος για καταστροφή που προκλήθηκε από την ανεύθυνη στάση της «κυβέρνησης» που εξυπηρετεί τους ιδιοκτήτες καζίνο και ιδιωτικών νοσοκομείων και σκέφτεται μόνο τις «εκλογές». Η πλατφόρμα καλεί και όλα τα πολιτικά κόμματα να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί έναντι της δημόσιας υγείας ζητώντας πέντε μέτρα.

Να μην επιτραπεί η είσοδος στο ψευδοκράτος χωρίς καραντίνα, να γίνουν συνεχή δειγματοληπτικά τεστ, να ολοκληρωθεί το νοσοκομείο πανδημίας και να ενισχυθούν οι επαγγελματίες υγείας με νέες προσλήψεις, να εμποδιστεί η εξάπλωση της πανδημίας και να ληφθούν ριζοσπαστικά μέτρα γι’ αυτό, πρέπει να δοθούν οικονομικές ενισχύσεις όπως γίνεται σε όλο τον κόσμο αυτή την περίοδο, ειδικά στις επιχειρήσεις που έχουν κλείσει με απόφαση της «κυβέρνησης» και στους υπαλλήλους αυτών.

Το «υπουργείο υγείας» ανακοίνωσε σήμερα ότι μετά από απαίτηση των γιατρών έχει δοθεί άδεια διενέργειας τεστ αντισωμάτων με την μέθοδο ELISA και σε ιδιωτικά εργαστήρια στα κατεχόμενα. Δόθηκε άδεια για εισαγωγή των τεστ αυτών και αποθήκευσης στις φαρμακευτικές αποθήκες ενώ το «υπουργείο», όπως αναφέρεται, παραχωρεί δωρεάν 100 τέτοια τεστ για να γίνουν και ανάλογα με τα αποτελέσματα θα εισαχθεί η ποσότητα.

Ιδιαίτερα αυξημένα είναι τα κρούσματα στην περιοχή της Κερύνειας και οι κάτοικοι φοβούνται να κυκλοφορήσουν γράφει σήμερα η Γενί Ντουζέν που δημοσιεύει δηλώσεις του «δημάρχου» Νινταϊ Γκιουνγκιορντού που ανέφερε ότι ένας από τους λόγους αύξησης των κρουσμάτων είναι ότι πολλά άτομα αφίχθηκαν από χώρες υψηλού κινδύνου χωρίς να μπουν σε καραντίνα. Ο πνευμονολόγος Γιαμούρ Αλντάγ, στο γενικό νοσοκομείο της κατεχόμενης Λευκωσίας ανάφερε ότι ενώ είναι αυξημένα τα κρούσματα στην Κερύνεια, οι χώροι εστίασης, διασκέδασης και τα μπαρ συνεχίζουν να παραμένουν ανοικτά, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο μετάδοσης.

Το γεγονός ότι υπάρχουν νυχτερινά κέντρα ανοικτά, όχι μόνο μπαρ, καφετέριες και εστιατόρια, εντοπίζουν και άλλες τ/κ εφημερίδες σήμερα.

Ο Τύπος επισημαίνει επίσης ότι δύο ασθενείς με κορωνοϊό, 49 και 55 ετών, βρίσκονται στην εντατική.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network