MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Πρόσθετη ανθρωπιστική βοήθεια 12εκ.ευρώ για Μαλάουι, Μοζαμβίκη και Ζιμπάμπουε ανακοίνωσε ο Επίτροπος Στυλιανίδης

Advertisement

Sponsored by exness

Η ΕΕ και συγκεκριμένα ο Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης, ανακοίνωσε σήμερα πρόσθετη ανθρωπιστική βοήθεια 12 εκατομμυρίων ευρώ στη Μοζαμβίκη, τη Ζιμπάμπουε και το Μαλάουι για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη μετά τον κυκλώνα Idai και τις επακόλουθες πλημμύρες, ανεβάζοντας τη συνολική ανθρωπιστική βοήθεια της ΕΕ για την αντιμετώπιση αυτής της φυσικής καταστροφής ανέρχεται στα 15 εκατομμύρια ευρώ

Advertisement

“Συνεχίζουμε να είμαστε αλληλέγγυοι με τους ανθρώπους που πλήττονται από τον κυκλώνα Idai και τις πλημμύρες στη Μοζαμβίκη, τη Ζιμπάμπουε και το Μαλάουι. Εξακολουθούν να υπάρχουν επείγουσες ανάγκες ανθρωπιστικής βοήθειας και επεκτείνουμε τις προσπάθειές μας ώστε να συνεχίσουμε να βοηθάμε τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη”, δήλωσε σχετικά ο Χρήστος Στυλιανίδης, Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Αναλυτικά από το συνολικό ποσό, 7 εκατομμύρια ευρώ αφορούν τη Μοζαμβίκη, όπου μέχρι 1,85 εκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονται επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια. Η βοήθεια αυτή θα παρέχει καταφύγιο, νερό και αποχέτευση, ανθρωπιστική επισιτιστική βοήθεια, υγεία και ψυχοκοινωνική υποστήριξη. Ο κυκλώνας συνέπεσε με την ετήσια περίοδο συγκομιδής, επηρεάζοντας έτσι την επισιτιστική ασφάλεια τους επόμενους μήνες. Η πρόσβαση σε ασφαλές νερό αποτελεί μείζονα ανησυχία σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η εξάπλωση των εστιών της νόσου.

Στη Ζιμπάμπουε, 4 εκατ. ευρώ αφορούν καταφύγια, νερό και αποχέτευση στους ανθρώπους που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες, καθώς και επισιτιστική βοήθεια. Οι πλημμύρες έχουν επιδεινώσει μια ήδη υπάρχουσα κρίση επισιτιστικής ασφάλειας, η οποία προκλήθηκε από ξηρασία και αστάθεια στην οικονομική κατάσταση και η οποία πλήττει σχεδόν 3 εκατομμύρια ανθρώπους.

Στο Μαλάουι, οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη θα λάβουν βοήθεια ύψους 1 εκατ. Ευρώ υπό τη μορφή επισιτιστικής βοήθειας και υποστήριξης. Οι πλημμύρες στο Μαλάουι είχαν αντίκτυπο σε 860.000 ανθρώπους, από τους οποίους 85.000 έχασαν τα σπίτια τους και ζουν σήμερα σε στρατόπεδα ή αυτοσχέδιους οικισμούς.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network