MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Προσπάθεια φίμωσης καταγγέλλει ο Δρ. Κυριαζής. Σωρεία καταγγελιών για κακομεταχείριση ασθενών

Advertisement

Sponsored by exness

Νέες σοβαρές καταγγελίες από τον Δρ. Κυριαζή για κακομεταχείριση ηλικιωμένων σε νοσηλευτήρια – Κάνει λόγο για προσπάθεια να τον φιμώσουν, σχετικά με την καταγγελία του ΟΚΥπΥ, για την εικόνα γυμνής ηλικιωμένης – Ο κόσμος φοβάται να καταγγείλει στις αρχές, γιατί πιστεύει ότι δεν θα βρει το δίκαιό του, λέει ο γιατρός

Μετά την δημόσια καταγγελία του γεροντολόγου Δρ. Μάριου Κυριαζή το περασμένο διάστημα για κακομεταχείριση ασθενούς, την οποία όπως ισχυρίζεται άφησαν γυμνή σε κρεβάτι νοσοκομείου δημοσιοποιώντας και σχετική εικόνα, ο ίδιος θεωρεί ότι πλέον γίνεται προσπάθεια φίμωσής του.

Advertisement

Μιλώντας στη Cyprus Times ο Δρ. Κυριαζή ανέφερε ότι ο ΟΚΥπΥ κατήγγειλε τον ίδιο για την δημοσιοποίηση της εικόνας της ηλικιωμένης στις αρχές, σε μία προσπάθεια να τον φιμώσουν για να μην μιλάει δημόσια και να καυτηριάζει τα κακώς έχοντα εντός των νοσοκομείων. Μάλιστα ο ίδιος σημείωσε ότι η οικογένεια δεν έχει κανένα παράπονο από τον ίδιο.

«Τονίζω επίσης, ότι από την μέρα που δημόσια κατήγγειλα το περιστατικό με την ηλικιωμένη που αφέθηκε γυμνή σε κρεβάτι νοσοκομείου, έχω δεχθεί σωρεία άλλων παραπόνων από κόσμο που πήρε το θάρρος να επικοινωνήσει μαζί μου» αναφέρει ο Δρ.Κυριαζής.

Την ίδια ώρα όπως είπε ερωτηθείς σχετικά, το τελευταίο διάστημα έφτασαν κοντά του καταγγελίες από συγγενείς ασθενών για απαράδεκτες συμπεριφορές και κακομεταχείρισης σε βάρος ασθενών.

Συγκεκριμένα, πρόκειται όπως περίγραψε, για «περιστατικό όπου νοσηλευτής χτύπησε άρρωστο, σύμφωνα με την καταγγελία της γυναίκας του ασθενή, κάτι που διερευνήθηκε και δεν κατέληξε πουθενά, εφόσον ο νοσηλευτής αρνιόταν κάτι τέτοιο».

Επίσης, τόνισε, ότι σε άλλες περιπτώσεις κατήγγειλαν στον ίδιο περιστατικό όπου «έβαλαν τόσο σφιχτά τη μάσκα σε ηλικιωμένη ασθενή που έλιωσε το δέρμα της, ενώ σε μερικές μέρες αυτή απεβίωσε». Σε άλλες περιπτώσεις όπως τονίζει ο γιατρός, καταγγέλθηκε στον ίδιο ότι δημιουργούν πληγές στους ασθενείς τις οποίες δεν φροντίζουν αφήνοντάς τους εκτεθειμένους.

Κληθείς να απαντήσει γιατί αυτές οι καταγγελίες δεν φτάνουν στις αρχές σε αρκετές περιπτώσεις προς διερεύνηση, εξέφρασε την άποψη ότι οι συγγενείς φοβούνται να μιλήσουν και αρκετοί από αυτούς θεωρούν ότι δεν θα βρούνε το δίκαιο τους.

«Σκοπός μου, είναι να αναδείξω τα προβλήματα για να διερευνηθούν και να αποφύγουμε παρόμοια περιστατικά και συμπεριφορές. Εγώ δε φοβάμαι να τα πω, σε αντίθεση με άλλους επαγγελματίες υγείας που γνωρίζουν κάποιοι, ή βλέπουν πράγματα, απλά φοβούνται ότι αν μιλήσουν θα χάσουν τη δουλειά τους» είπε.

Τέλος, υπέδειξε ότι πρώτα σαν άνθρωπος και μετά σαν γιατρός οφείλει να δημοσιοποιήσει τα προβλήματα αυτά, ώστε να σωθούν ανθρώπινες ζωές, υπογραμμίζοντας ότι για τις καταγγελίες συγγενών του έχουν αποστείλει και σχετικές αποδείξεις αγανακτισμένοι συγγενείς.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network