MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Προσοχή! Σε έξαρση η εποχική γρίπη

Advertisement

Sponsored by exness

Στην κορύφωσή της βρίσκεται η δραστηριότητα της εποχικής γρίπης, η οποία παρουσιάζεται ιδιαίτερα αυξημένη στον κυπριακό πληθυσμό το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, το οποίο, ωστόσο, δηλώνει ότι προς το παρόν δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας

Advertisement

Σε δηλώσεις του, μετά από τη διάσκεψη Τύπου με αφορμή την εκστρατεία ενημέρωσης του ΠΑΣΥΚΑΦ για τον Καρκίνο του Τραχήλου της Μήτρας, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, Δρ. Χαράλαμπος Χαριλάου, είπε ότι αυτή τη στιγμή έχουν καταγραφεί 11 περιστατικά, από τα οποία τα 4 έχουν πάρει εξιτήριο και τα 7 νοσηλεύονται.

Όπως είπε ο κ. Χαριλάου, “τα 4 περιστατικά από τα 7 που νοσηλεύονται ακόμα βρίσκονται σε ιδιωτικές κλινικές, ενώ τα άλλα 3 νοσηλεύονται στα δημόσια νοσηλευτήρια (Γενικό Νοσοκομείο Πάφου και Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας)”.

“Η κατάσταση όλων αυτών των περιστατικών είναι εξελισσόμενη, είναι καλή, δεν είναι κρίσιμη και δεν υπάρχει οποιοσδήποτε λόγος ανησυχίας. Η φετινή έξαρση της εποχικής γρίπης έχει ξεκινήσει περί τα μέσα Ιανουαρίου. Εκείνο το οποίο θέλουμε να πούμε ως Υπουργείο είναι ότι αυτά τα περιστατικά είναι αναμενόμενα και δεν θα εκλείψουν. Θα υπάρξουν και άλλα τέτοια περιστατικά στην πορεία του χειμώνα, ενώ όλα αυτά τα περιστατικά είναι σχετιζόμενα και με άλλα νοσήματα. Δηλαδή, άτομα τα οποία έχουν προβλήματα με την καρδία τους, αναπνευστικά προβλήματα κλπ. Όλα αυτά τα άτομα είναι ευάλωτα στο να αρρωστήσουν από τον ιό της Γρίπης Η1Ν1,” πρόσθεσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Χαριλάου είπε ότι “σε ένα άτομο που νοσεί μπορεί να επέλθει ο θάνατος, εάν η γενική του κατάσταση το αφήσει να συμβεί”, για να προσθέσει πως “εάν υπάρχουν άλλες συνοσηρότητες που επιδεινώνουν τη γενική του κατάσταση ναι μπορεί και να επέλθει και ο θάνατος”.

“Δεν σημαίνει, όμως,”, είπε, “ότι ένα άτομο το οποίο θα νοσήσει από τον ιό της Γρίπης και οποιοδήποτε ιό της Γρίπης, το αποτέλεσμα θα είναι ο θάνατος”.

Ο κ. Χαριλάου τόνισε ξανά ότι το κοινό πρέπει να τηρεί αυστηρά τους κανόνες υγιεινής, όπως φροντίδα για τον καλό αερισμό των χώρων όπου ζούμε, όταν βήξουμε ή φταρνιζόμαστε να χρησιμοποιούμε μαντηλάκι μπροστά από το πρόσωπο και μετά να πλένουμε τα χέρια μας, καλό και συχνό πλύσιμο των χεριών μας, καθώς και αποχή των παιδιών που ασθενούν από σχολείο.

Σε ερώτηση εάν το ένα από τα περιστατικά που έχουν δηλωθεί αφορά άτομο που έχει διακομιστεί από τα κατεχόμενα σε ιδιωτική κλινική, ο κ. Χαριλάου απάντησε πως “υπάρχει ένα περιστατικό, αλλά αυτό δεν σημαίνει και τίποτα”.

“Θα έχουμε αρκετά περιστατικά στην πορεία. Τώρα έχει ξεκινήσει ο χειμώνας και αυτά τα περιστατικά είναι αναμενόμενα. Είναι στα φυσιολογικά πλαίσια σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια”, σημείωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network