MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Προσοχή! Νέα απάτη με κλήσεις μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης

Advertisement

Sponsored by exness

Απάτη τηλεφωνικών κλήσεων μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης – Συστάσεις από την Αστυνομία

Ιδιαίτερη προσοχή συστήνει στο κοινό η Αστυνομία, για προστασία από απατηλές τηλεφωνικές κλήσεις που γίνονται σε πολίτες μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης και ενδεχομένως να αποσκοπούν στην απόσπαση προσωπικών στοιχείων και χρημάτων.

Advertisement

Οι τηλεφωνικές κλήσεις παρουσιάζονται ψευδώς ότι προέρχονται από λογαριασμούς Υπηρεσιών, όπως η Αστυνομία, σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Φαίνεται να γίνονται από τηλεφωνικούς αριθμούς του εξωτερικού, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται το ενδεχόμενο σε τέτοιες κλήσεις να παρουσιάζεται ψευδής τηλεφωνικός αριθμός της Κύπρου, στην οθόνη του τηλεφώνου των πολιτών.

Πιστεύεται ότι πρόθεση των δραστών είναι, μέσω της τηλεφωνικής επικοινωνίας τους με πολίτες, να αποσπάσουν προσωπικά στοιχεία και στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών, με στόχο στη συνέχεια να αποσπάσουν χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Η Αστυνομία προτρέπει το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό σε περίπτωση επικοινωνίας του με άγνωστα πρόσωπα. Όπως πάντα, σε πολίτες που δέχονται αυτές τις τηλεφωνικές κλήσεις, συστήνεται να μην αναφέρουν οποιαδήποτε στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών τους και άλλα δεδομένα τους, προσωπικού χαρακτήρα.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network