MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Προσοχή! Επικίνδυνες γόμες στην κυπριακή αγορά

Advertisement

Sponsored by exness

Εντοπίστηκαν στην κυπριακή αγορά superglues που μπορεί να περιέχουν καρκινογόνες ουσίες

Advertisement

Στοχευμένη εκστρατεία στην κυπριακή αγορά για εντοπισμό γομών άμεσης δράσης (superglues) που μπορεί να περιέχουν τις καρκινογόνες ουσίες Βενζόλιο, Χλωροφόρμιο και Τολουόλιο, πραγματοποίησε το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Kοινωνικών Ασφαλίσεων

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος, μετά από εργαστηριακή ανάλυση των ληφθέντων δειγμάτων από το Γενικό Χημείο του Κράτους, έχουν εντοπιστεί δύο γόμες οι οποίες θεωρούνται ότι περικλείουν κινδύνους.

Συγκεκριμένα, το ένα προϊόν αφορά κόλλα στιγμής (γόμα) σε σωληνάριο μπλε-κίτρινου χρώματος με κόκκινο καπάκι, με την επωνυμία «MATRIX», το οποίο περιέχει την επικίνδυνη ουσία Χλωροφόρμιο, σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο, που σύμφωνα με το σημείο 32 του Παραρτήματος XVII του Ευρωπαϊκού Κανονισμού REACH είναι 0,1% κατά βάρος.

Το άλλο προϊόν αφορά κόλλα στιγμής (γόμα) σε σωληνάριο άσπρου χρώματος με την επωνυμία «BAQIANG», το οποίο περιέχει την επικίνδυνη ουσία Χλωροφόρμιο, σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο, που σύμφωνα με το σημείο 32 του Παραρτήματος XVII του Ευρωπαϊκού Κανονισμού REACH είναι 0,1% κατά βάρος.

Το Χλωροφόρμιο ταξινομείται ως «τοξικό» και σε περίπτωση εισπνοής, κατάποσης ή παρατεταμένης έκθεσης σε αυτό υπάρχει κίνδυνος σοβαρής βλάβης της υγείας.

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας καλεί το καταναλωτικό κοινό, σε περίπτωση που εντοπίσει τα πιο πάνω προϊόντα στην κυπριακή αγορά να ενημερώσει σχετικά τους αρμόδιους λειτουργούς του Τμήματος στα τηλέφωνα 22405637, 22405611 και 22405609.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network