MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Προσοχή! Επικίνδυνα παιδικά παιχνίδια και άλλα προϊόντα στην Κυπριακή Αγορά (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Σειρά προϊόντων τα οποία περιέχουν επικίνδυνες χημικές ουσίες κυκλοφορούν στην κοινοτική αγορά έχοντας καταχωρηθεί στο Σύστημα Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών για Ασφάλεια Προϊόντων πλην τροφίμων (RAPEX) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αναλυτκά τα προϊόντα αυτά και γιατί κρίνονται επικίνδυνα περιγράφεται πιο κάτω.

Advertisement

1. Κόλλα επωνυμίας «Mighty Mendit». Το προϊόν είναι κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Ιταλίας και είναι επικίνδυνο, καθώς δεν έχει την προβλεπόμενη επισήμανση στην συσκευασία με τα εικονογράμματα κινδύνου, καθώς και τις δηλώσεις επικινδυνότητας και προφύλαξης.

rap12. Παιδικά παπούτσια επωνυμίας «C2BB» και με κωδικό CSF-160. Το προϊόν είναι πακιστανικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Γαλλίας και περιέχει χρωστικές ουσίες, οι οποίες απελευθερώνουν την καρκινογόνο ουσία 4-αμινοαζωβενζόλιο σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο.

rap2

3. Παιδικό παιχνίδι (glow stick) με την επωνυμία «VIDECO BALLON EXPRESS» και με κωδικό 2016. Το προϊόν είναι κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Γαλλίας και περιέχει στο κεφάλι της τίγρης την τοξική για την αναπαραγωγή ουσία Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.

rap3

4. Βούρτσα περιποίησης αλόγου επωνυμίας «Hansbo» και με κωδικό Nr. 813618. Το προϊόν είναι Κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Σουηδίας και περιέχει πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες οι οποίοι ταξινομούνται είτε ως καρκινογόνοι είτε ως μεταλλαξιογόνοι και τοξικοί για την αναπαραγωγή, σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο.

rap4

5. Δερμάτινα γάντια με την επωνυμία «Esprit» και με κωδικό 095EA1R006. Το προϊόν είναι κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Γερμανίας και περιέχει εξασθενές χρώμιο, ουσία η οποία μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις.

rap5

6. Δερμάτινα γάντια με την επωνυμία «Antonio World Fashion» και με κωδικό No 610003699. Το προϊόν είναι κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Γερμανίας και περιέχει εξασθενές χρώμιο, ουσία η οποία μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις.

rap6

7. Σκουλαρίκια με την επωνυμία «HEMA» και με κωδικό CP 80860416A. Το προϊόν είναι κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Ολλανδίας και περιέχει κάδμιο (ουσία η οποία ταξινομείται ως καρκινογόνος) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο.

rap7

8. Σκουλαρίκια με την επωνυμία «MKM DESIGN» και με κωδικό W3329. Το προϊόν είναι κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Ολλανδίας και περιέχει κάδμιο (ουσία η οποία ταξινομείται ως καρκινογόνος) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο.

rap8

9. Περιδέραιο με την επωνυμία «MKM DESIGN» και με κωδικό W3333. Το προϊόν είναι κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Ολλανδίας και περιέχει Μόλυβδο (ουσία η οποία είναι τοξική και επικίνδυνη για το περιβάλλον) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο.

rap9

10. Παιδική κούκλα ονομασίας «Seabed of Fairy Tale world», με κωδικό ΝΟ. 6242. Το προϊόν είναι κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Τσεχίας και περιέχει την τοξική για την αναπαραγωγή ουσία Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.

rap10

11. Παιδικό παιχνίδι (όπλο) επωνυμίας «SISI» και με κωδικό 6899. Το προϊόν είναι κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Ουγγαρίας και περιέχει τις τοξικές για την αναπαραγωγή ουσίες Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP) και Φθαλικό διβουτύλεστερα (DBP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.

rap11

12. Παιδικό παιχνίδι (ξύλινο αυτοκινητάκι) επωνυμίας «CEBA» και με κωδικό di1765. Το προϊόν είναι κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Ολλανδίας και η βαφή του περιέχει την τοξική για την αναπαραγωγή ουσία Φθαλικός βενζυλοβουτυλεστέρας (BBP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.

rap12

13. Παιδική κούκλα επωνυμίας «MARCO`S TOYS», με κωδικούς 0670 και 1384. Το προϊόν είναι κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Τσεχίας και περιέχει την τοξική για την αναπαραγωγή ουσία Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.

rap13

14. Παιδικό παιχνίδι (δεινόσαυρος) επωνυμίας «Mega Creative», με κωδικό 306720. Το προϊόν είναι κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Πολωνίας και περιέχει την τοξική για την αναπαραγωγή ουσία Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.

rap14

15. Παιδική κούκλα ονομασίας «Cute Beaut», με κωδικό Lb 333. Το προϊόν είναι κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Πολωνίας και περιέχει την τοξική για την αναπαραγωγή ουσία Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.

rap15

16. Παιδική κούκλα επωνυμίας «Guang da», με κωδικό NO.700. Το προϊόν είναι κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Τσεχίας και περιέχει την τοξική για την αναπαραγωγή ουσία Φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.

rap16

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας καλεί το καταναλωτικό κοινό, σε περίπτωση που εντοπίσει τα πιο πάνω προϊόντα στην κυπριακή αγορά, να ενημερώσει σχετικά τους αρμόδιους λειτουργούς του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας, στα τηλέφωνα 22405637, 22405611 και 22405609.Περισσότερες πληροφορίες για τα πιο πάνω προϊόντα είναι καταχωρημένες στην ιστοσελίδα του RAPEX: http://ec.europa.eu/consumers/dyna/rapex/rapex_archives_en.cfm

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal