MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Προσοχή: Επικίνδυνα παιχνίδια στην αγορά (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Επικίνδυνα παιχνίδια εντοπίστηκαν σε εκστρατεία ελέγχου και αποσύρθηκαν από την αγορά

Εκστρατεία Ελέγχου Παιδικών Παιχνιδιών διενεργήθηκε την περίοδο 30/11/2020 – 18/12/2020 από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, με σκοπό τον εντοπισμό μη συμμορφούμενων και επικίνδυνων παιχνιδιών και τη λήψη των ανάλογων μέτρων.

Advertisement

Σε ανακοίνωσή της, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή αναφέρει πως η  εκστρατεία κάλυψε παγκύπρια 114 καταστήματα πώλησης παιχνιδιών, στα οποία πραγματοποιήθηκαν επιτόπιοι έλεγχοι.

Πιο συγκεκριμένα σε 6 περιπτώσεις εντοπίστηκαν παιχνίδια, τα οποία κρίθηκαν επικίνδυνα ή μη συμμορφούμενα και αποσύρθηκαν από την αγορά και σε 9 περιπτώσεις έγιναν γραπτές συστάσεις στους οικονομικούς φορείς.

Περαιτέρω, σε άλλες 12 περιπτώσεις έγιναν προφορικές συστάσεις στους οικονομικούς φορείς και σε 1 περίπτωση δόθηκε ειδοποίηση προσκόμισης πληροφοριών.

Σημειώνεται ότι η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, θα συνεχίσει να πραγματοποιεί ελέγχους σε καταστήματα πώλησης παιχνιδιών στα πλαίσια των καθημερινών επιθεωρήσεων και να ενημερώνει για τυχόν παιχνίδια που εμπεριέχουν κινδύνους και αποσύρονται.

Tέλος, η Υπηρεσία υπενθυμίζει ότι στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας, www.consumer.gov.cy έχει αναρτηθεί το ενημερωτικό έντυπο με τίτλο «Κίνδυνοι από μικρά αντικείμενα», το οποίο προσφέρει καθοδήγηση για το πως οι γονείς μπορούν να ελέγχουν τα μικρά αντικείμενα που βρίσκονται στο περιβάλλον των παιδιών μέχρι τριών ετών ώστε να τα κρατήσουν μακριά τους.

Τα παιχνίδια που έχουν αποσυρθεί από την αγορά περιγράφονται εδώ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network